Test Oxford Super Hoodie 2.0: Casual έξω, τεχνικό μέσα

Ενισχυμένο με Kevlar και με προστατευτικά σε ώμους και αγκώνες, το Super Hoodie της Oxford προσφέρει πρωτόγνωρη άνεση και υψηλή προστασία στις καθημερινές σου διαδρομές.

Τιμή: 150 ευρώ

Η Oxford γνωρίζει πολύ καλά ότι σε ένα τεχνικό ρούχο μοτοσυκλέτας εξίσου σημαντική με την αποτελεσματικότητα είναι η εμφάνιση και η πρακτικότητα, οπότε διαθέτει μια ολοκληρωμένη γκάμα από είδη ένδυσης με casual εμφάνιση τα οποία όμως προσφέρουν υψηλή προστασία και υιοθετούν καινοτόμες λύσεις για να το πετύχουν. Ένα από αυτά είναι και το μπουφάν Super Hoodie 2.0 το οποίο μας παραχώρησε η Inter Cars, που εισάγει και διανέμει τα προϊόντα της Βρετανικής εταιρείας στη χώρα μας.



 

Casual εμφάνιση, αλλά ενισχυμένο με Kevlar

Το Super Hoodie 2.0 μπορεί εμφανισιακά να θυμίζει «ζακέτα», αλλά κάπου εκεί οι ομοιότητες τελειώνουν. Το πολυεστερικό κέλυφος του συγκεκριμένου μπουφάν έχει ενισχυθεί εσωτερικά με Dupont Kevlar, ένα ύφασμα ιδιαίτερα ανθεκτικό στην τριβή. Η Oxford δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιότητα κατασκευής και το συγκεκριμένο δεν αποτελεί εξαίρεση με ειδικές ραφές στα σημεία που δέχονται τις μεγαλύτερες καταπονήσεις. Επίσης, διαθέτει κουκούλα, με ελαστικό κορδόνι ρύθμισης, η οποία θα θέλαμε ιδανικά να είναι αφαιρούμενη. Καθώς δεν είναι κατασκευασμένο από κάποια cordura, είναι από τα πιο άνετα τεχνικά ρούχα που έχουμε δοκιμάσει προσφέροντας κορυφαία ελευθερία κινήσεων. Χάρη στην casual εμφάνισή του περνά «απαρατήρητο» και μπορείς να το φοράς στις εξόδους σου ή στη δουλειά χωρίς να έχεις τον ενοχλητικό όγκο ενός συμβατικού jacket. Ουσιαστικά λοιπόν έχεις δυο μπουφάν σε ένα με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς πρακτικότητας, εξοικονόμησης χώρου και οικονομίας, ενώ υπάρχει και σε γυναικεία έκδοση για τις φίλες της μοτοσυκλέτας.


 

«Έξυπνες» διπλές εξωτερικές τσέπες

Οι ελαστική σούρα στη μέση συμβάλει στη σωστή εφαρμογή, ενώ το έξτρα πόντους στην άνεση δίνει το μαλακό ύφασμα στο τελείωμα των μανικιών. Εκεί υπάρχει άνοιγμα για τον αντίχειρα, το οποίο αποδείχθηκε πολύ χρήσιμο καθώς «σφραγίζει» και δεν αφήνει τον κρύο αέρα να περνά στο εσωτερικό. Για τα απαραίτητα αντικείμενα υπάρχουν δυο εξωτερικές τσέπες, οι οποίες είναι διπλές αφού μέσα τους υπάρχει μια «κρυφή» τσέπη που κλείνει με φερμουάρ, ενώ έχουμε και μια θήκη εγγράφων στο εσωτερικό. Για τη σωστή διαπνοή φροντίζει η διάτρητη φόδρα που διευρύνει το πεδίο χρήσης, επιτρέποντάς σου να το φοράς σε μεγαλύτερο εύρος θερμοκρασιών. Τα φερμουάρ φέρουν την υπογραφή της γνωστής YKK με το κεντρικό να διαθέτει φλαπ εσωτερικά για καλύτερη μόνωση από τον αέρα.


 

Προστατευτικά σε ώμους και αγκώνες

Το Super Hoodie 2.0 όμως δεν μένει μόνο στην εμφάνιση και καθώς πρόκειται για ένα εξειδικευμένο μπουφάν μοτοσυκλέτας διαθέτει πιστοποιημένα προστατευτικά σε αγκώνες και ώμους, ενώ έχει αναμονή για προστατευτικό πλάτης. Είναι πολύ διακριτικά τοποθετημένα για να μην χαλάνε την casual εμφάνιση και εφάπτονται σωστά. Στην εσωτερική πλευρά της μέσης υπάρχουν 3 θηλιές που μπορείς να περάσεις από τη ζώνη του παντελονιού σου για να μην ανασηκώνεται το jacket στις υψηλές ταχύτητες και να μένει στη θέση του σε περίπτωση πτώσης.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Inter Cars Greece
Ριζούντος 2 & Θράκης, 16777, Ελληνικό

Ρωτήστε περισσότερα