Σημάδια αισιοδοξίας από την αγορά μοτοσυκλέτας για τον Ιούνιο του 2020.

Ταξινομήσεις Ιουνίου: Έντονα σημάδια ανάκαμψης

Την ανοδική πορεία παίρνει και πάλι η αγορά μοτοσυκλετών και στην χώρα μας, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία του ΣΕΑΑ. Δείτε περισσότερα.

Αισιόδοξα είναι προς το παρόν, τα στατιστικά στοιχεία περί των ταξινομήσεων μοτοσυκλετών στην χώρα μας, με το κλείσιμο του εξαμήνου. Η ανάκαμψη «τύπου V» που προέβλεψαν ειδικοί για την αγορά παγκοσμίως ήδη συμβαίνει στην Ευρώπη και, στην χώρα μας, δίνει ισχυρά στοιχεία ότι θα συμβεί επίσης.
 
Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα δεδομένα που δημοσίευσε ο ΣΕΑΑ, τον Ιούνιο του 2020 ταξινομήθηκαν 4.889 δίκυκλα άνω των 50 κ.εκ., μια μείωση μεν, αλλά μικρή σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο. Η εν λόγω μείωση άγγιξε το -4,1%, καταδεικνύοντας σαφώς την επιτυχημένη επαναλειτουργία της αγοράς, παρά την αναμενόμενη βουτιά του Απριλίου.
 
Τα δεδομένα του εξαμήνου δείχνουν μια παρόμοια εικόνα: Το κλείσιμο της αγοράς από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και τον Μάιο, σαφώς έφεραν μείωση στις ταξινομήσεις, αυτή όμως ανέρχεται στο -18,5%. Με την ελπίδα ότι οι επόμενοι μήνες θα πάνε ακόμη καλύτερα στις πωλήσεις (όπως πλειάδα στοιχείων δείχνει), η μείωση αυτή που εμφανίζεται μπορεί να περιοριστεί ή ακόμη και να γίνει αύξηση. Σε πιο συγκεκριμένους αριθμούς, κατά το 1ο εξάμηνο του 2020 ταξινομήθηκαν 15.552 δίκυκλα, σε σχέση με τα 19.080 δίκυκλα που ταξινομήθηκαν πέρσι, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.
 
Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα δεδομένα για τις ταξινομήσεις, τα οποία θα λάβουμε και θα δημοσιεύσουμε τις επόμενες ημέρες.