Sturgis Rally: Υπεύθυνο για 250.000 κρούσματα κορωνοϊού!

Μια τεράστια εστία μετάδοσης του COVID-19 φαίνεται να αποτέλεσε το Sturgis Rally στην Αμερική, που συγκέντρωσε σχεδόν μισό εκατομμύριο παρευρισκόμενους χωρίς κανένα μέτρο ατομικής προστασίας! Δείτε τι λέει νέα έρευνα…

Στις αρχές Αυγούστου, έλαβε χώρα στην Νότια Dakota της Αμερικής το Sturgis Rally, ένας ετήσιος θεσμός συγκέντρωσης μοτοσυκλετιστών κολοσσιαίων διαστάσεων. Παρά την τραγική κατάσταση στις ΗΠΑ με την εξάπλωση του κορωνοϊού που δεν δείχνει ακόμα σημάδια ανάσχεσης, το Sturgis Rally έλαβε κανονικά χώρα και είχε διάρκεια 10 ημερών. Τώρα, εκτιμάται ότι η διοργάνωση ίσως ευθύνεται για… πάνω από 250.000 κρούσματα κορωνοϊού!
 
Πιο συγκεκριμένα, την έρευνα πραγματοποίησε το ινστιτούτο οικονομικών εργασίας IZA. Σύμφωνα με αυτή, περίπου 462.182 άτομα παραβρέθηκαν στην εκδήλωση του Sturgis στην Νότια Dakota. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, δεν επιβλήθηκε κανένα μέτρο περιορισμού του αριθμού των ατόμων στους διάφορους χώρους, ενώ η μάσκα δεν κατέστη υποχρεωτική ουδέποτε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε, ότι η διοργάνωση του γεγονότος προέβλεπε καθημερινή παρακολούθηση της υγείας των εργαζόμενων και συγκέντρωση δεδομένων.
 
Ωστόσο, όπως ήταν μάλλον αναμενόμενο, η διασπορά του ιού ήταν κάτι εντελώς αναμενόμενο και η ίδια έρευνα, αναφέρει ότι το Sturgis είναι υπεύθυνο για 266.796 κρούσματα COVID-19, στην χώρα! Ο αριθμός αυτός είναι το 19% των συνολικά 1,4 εκατομμυρίων κρουσμάτων, που καταγράφηκαν στις ΗΠΑ το διάστημα από 2 Αυγούστου μέχρι 2 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε και ο πρώτος θάνατος από COVID-19 που συνδέεται με το Sturgis Rally.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το κόστος στο σύστημα υγείας της Αμερικής για την περίθαλψη των κρουσμάτων αυτών ανέρχεται σε 12 δισεκατομμύρια δολάρια, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα ήταν φθηνότερο, κάθε ένας παρευρισκόμενος στο Sturgis Rally να πληρωνόταν 25.900 δολάρια, προκειμένου να ΜΗΝ πάει!