O Casey Stoner

Stoner: Μιλά για το πρόβλημα υγείας του

Αποκαλυπτικός για την κατάσταση του υπήρξε ο Casey Stoner, ο οποίος μίλησε για το πρόβλημα που τον καθηλώνει εκτός δράσης τον τελευταίο καιρό. Δείτε περισσότερα.

Ο Casey Stoner ήταν ένας από τους αυθεντικούς «εξωγήινους» των MotoGP, όντας ίσως ο πρώτος αναβάτης που κοίταξε στα μάτια τον Rossi στην καλύτερη εποχή του, ενώ είναι επίσης και ο μόνος αναβάτης που έχει (το μοναδικό) πρωτάθλημα της Ducati στα MotoGP. Ωστόσο ο Stoner είχε αποσυρθεί νωρίς, μόλις στα 27 του, μετά και από έναν ακόμα τίτλο με την Honda το 2011.

Από τότε, το όνομά του ακούγεται διαρκώς για μια πιθανή επιστροφή στους αγώνες, με τον ίδιο να διαψεύδει κάθε φορά, κάθε τέτοια εξέλιξη. Με την σημερινή είδηση λοιπόν, ίσως να μαθαίνουμε τον λόγο. Ο Stoner, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά, πάσχει από σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Αυτό το θέμα τον αναγκάζει να μένει κλεισμένος στο σπίτι του, ακόμα και καθηλωμένος στον καναπέ μάλιστα, ανάλογα με την «μέρα του».

Ο Stoner δηλώνει για το πρόβλημά του: «Δεν έχω οδηγήσει καρτ εδώ και πάνω από ένα χρόνο, πιθανόν λόγο της χρόνιας κόπωσης, δεν έχω πια την ενέργεια βγαίνω εκεί έξω πια. Μπορεί μια μέρα να κάτσω στον καναπέ μου και αυτό να κρατήσει μια εβδομάδα. Δεν έχω κάνει πολλά από τα πράγματα που απολαμβάνω, αυτόν τον καιρό. Είναι λίγο εκνευριστικό. Έχω να κάνω τοξοβολία 10 μήνες, ίσως και περισσότερο»

«Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το σύνδρομο με εμποδίζει από το να μένω σε φόρμα και υγιής. (…) Τους τελευταίους μήνες βελτιώνομαι παίρνοντας κάποια φάρμακα, αλλά ακόμα δεν μπορώ καν να προπονηθώ. Όταν μένω στον καναπέ για τουλάχιστον 4 ή 5 μέρες, δυσκολεύω και την ζωή της γυναίκας μου.» περιέγραψε ο Αυστραλός.

Ο Stoner, πριν αποσυρθεί, είχε κάνει 115 εκκινήσεις στους Grand Prix αγώνες, κερδίζοντας 38 νίκες και 69 πλασαρίσματα στο βάθρο, με 2 πρωταθλήματα το 2007 και το 2011. Του ευχόμαστε περαστικά και αγύριστα.