O Davide Brivio

Σοκ: Εγκαταλείπει την Suzuki ο Davide Brivio!

Την είδηση της αποχώρησης του «αρχιτέκτονα» του πρωταθλήματος της Suzuki στα MotoGP, Davide Brivio , επιβεβαίωσαν οι διεθνείς πηγές πριν λίγο. Δείτε τι έγινε.

Μια είδηση πολύ αιφνίδια, κυκλοφόρησε ως φήμες τις τελευταίες ώρες, για να επιβεβαιωθεί τελικά και επίσημα: Ο Davide Brivio, επικεφαλής της Suzuki Ecstar στα MotoGP, αποχωρεί από τον ρόλο του Team Manager στην ομάδα και από τα GP γενικότερα, καθώς αναλαμβάνει νέο ρόλο στην Formula 1. Ο Brivio θα αναλάβει ρόλο στην νέα ομάδα της Renault, που έχει πλέον το όνομα της Alpine.
 
Ο ίδιος δήλωσε τα εξής για την απόφαση του:  «Ήταν μια δύσκολη απόφαση, το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να αφήσω αυτή την θαυμάσια ομάδα ανθρώπων, με τους οποίους ξεκίνησα το project όταν η Suzuki ξαναμπήκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Και είναι δύσκολο να λες αντίο σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που έφτασαν μέσα σε αυτά τα χρόνια για να δημιουργήσουν αυτή την εξαιρετική ομάδα. Την ίδια στιγμή όμως νιώθω μεγάλο κίνητρο για αυτή την νέα πρόκληση – που ήταν το στοιχείο κλειδί στην απόφαση μου μεταξύ της ανανέωσης του συμβολαίου με την Suzuki ή την αρχή μιας νέας εμπειρίας. Η κατάκτηση του τίτλου στα MotoGP είναι κάτι που θα μείνει στα βιβλία της ιστορίας και θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στις αναμνήσεις μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους στην διεύθυνση της Suzuki για την εμπιστοσύνη τους και την αυτοπεποίθηση τους για μένα».
 
Ο Shinichi Sahara, επικεφαλής του Project της Suzuki Ecstar, δεν έκρυψε τον αιφνιδιασμό του για την αποχώρηση του Brivio από το δυναμικό της ομάδας, λέγοντας συγκεκριμένα: «Η αλήθεια είναι ότι η  απόφαση του Davide να φύγει ήταν ένα σοκ για εμάς. Φαίνεται ότι κάποιος πήρε ένα κομμάτι μου, γιατί πάντα συζητούσα μαζί του για την ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας και της ομάδας, δουλέψαμε μαζί για πάρα πολύ καιρό. Το 2020 πετύχαμε φανταστικά αποτελέσματα παρά την δύσκολη κατάσταση λόγω του Covid. To 2021θα είναι μια ακόμη πιο σημαντική χρονιά για εμάς, για να κρατήσουμε την φόρα μας. Αυτή την στιγμή ψάχνουμε τον καλύτερο τρόπο για να καλύψουμε την απώλεια του Davide (…), του ευχόμαστε καλή τύχη για το μέλλον».