Αυτό είναι το Simple eScooter 1

Αυτό είναι το Simple eScooter 1

Αυτό είναι το Simple eScooter 1

Αυτό είναι το Simple eScooter 1

Simple eScooter 1: Κι άλλο ηλεκτρικό startup

Το νέο ηλεκτρικό eScooter είναι γερμανικό, κάνει ντεμπούτο και υπόσχεται ευκολία οδήγησης και φόρτισης! Δείτε περισσότερα…

Μια Startup εταιρεία από την Γερμανία, η Simple Mobility, παρουσίασε την δική της εκδοχή ηλεκτρικού scooter με το όνομα eScooter 1. Πρόκειται για ένα προσιτό, αστικό μοντέλο που θα γίνει διαθέσιμο στην Γερμανία σε πολλές εκδόσεις και, όπως θα διαβάσετε, έχει ισχυρά διαπιστευτήρια επιτυχίας.

Το eScooter 1 έχει προδιαγραφές που συμφωνούν με το δίπλωμα ΑΜ της Ευρωπαϊκής ένωσης, δηλαδή είναι αντίστοιχο με τα «50άρια». Αυτό σημαίνει ότι η τελική του ταχύτητα ανέρχεται στα 45 χιλιόμετρα την ώρα. Το βάρος του eScooter θα ανέρχεται στα 164 κιλά και ο κινητήρας ισχύος 1,5 kW ή 2 ίππων αντίστοιχα, θα προσφέρει επιτάχυνση από στάση μέχρι τα 45 χιλιόμετρα την ώρα, σε 9,8 δευτερόλεπτα. Οι μπαταρίες θα είναι δύο και μπορούν να φορτιστούν σε απλή πρίζα σπιτιού, μέσα σε 4 ώρες. Δίνεται ακόμα, και δυνατότητα ταχείας φόρτισης, μέσα σε 2 ώρες και έως το 70% χωρητικότητας των μπαταριών. Η αυτονομία αναφέρεται ότι θα αγγίζει τα 50 χιλιόμετρα.

Το eScooter θα προσφέρεται με διάφορες ενδιαφέρουσες ευκολίες προς τον αναβάτη. Για παράδειγμα, ο τελευταίος θα μπορεί να παραγγείλει, μαζί με το μοντέλο, ένα η δύο κράνη με μια μικρή έξτρα χρέωση. Ακόμα, η εταιρεία προσφέρει και την δυνατότητα ασφάλισης του scooter με ένα μικρό έξτρα κόστος.

Πόσο όμως θα στοιχίζει το μοντέλο; Η τιμή που τα γερμανικά μέσα ανακοινώνουν, είναι 1.999 ευρώ για το scooter μόνο του, ενώ όποιος αναβάτης επιλέξει το «πλήρες πακέτο» (δεύτερη μπαταρία, δύο κράνη, top case και ασφάλεια έτους) θα κληθεί να καταβάλει 2.961 ευρώ. Οι χρωματικές επιλογές του eScooter 1 είναι αρκετές, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι το μοντέλο φέρει πολλά επώνυμα τμήματα, από εταιρείες όπως η Bosch και η LG. Δεν είναι και άσχημα… Πως θα σας φαινόταν μια τέτοια επιλογή για καθημερινό όχημα;