Rossi: Πρέπει να βελτιωθώ αν θέλω νέο συμβόλαιο

Ο Valentino Rossi θεωρεί ότι το καλύτερο θα είναι να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Yamaha αν δεν βελτιωθούν τα αποτελέσματά του. Δείτε τι είπε.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Ο Rossi δεν είχε εύκολη σεζόν και ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος συχνά τερμάτιζε πίσω από τον ομόσταυλό του, Maverick Vinales, αλλά και από τον rookie της δορυφορικής Petronas Yamaha, Fabio Quartararo. Η έβδομη θέση που κατέκτησε στο πρωτάθλημα είναι η χειρότερη από την πρώτη του χρονιά στη Ducati το 2011. Ο Ιταλός κλείνει τα 41 τον Ιανουάριο και παρόλο που έχει συμβόλαιο για το 2020, φαίνεται ότι θα σκεφτεί πολύ σοβαρό πριν το ανανεώσει.

Σύμφωνα με δηλώσεις του: «Η επόμενη χρονιά θα είναι κρίσιμη. Στο τέλος του 2020 το συμβόλαιό μου λήγει και δυστυχώς θα πρέπει να αποφασίσω σύντομα τι θα κάνω και αν θα συνεχίσω ή όχι. Λογικά, η απόφαση θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα αποτελέσματα. Έχουμε κάνει αλλαγές στην ομάδα και θα δούμε αν θα είμαστε γρηγορότεροι και πιο ανταγωνιστικοί. Για να ανανεώσω θα πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί σε σχέση με τη φετινή χρονιά. Διαφορετικά, θα είναι καλύτερο να μην ανανεώσω».

Ένας από τους παράγοντες που θα επηρεάσουν την απόφαση του Rossi είναι και το αν τελικά ο Jorge Lorenzo γίνει δοκιμαστής της Yamaha, η οποία του έχει προτείνει τη συγκεκριμένη θέση μετά τη λήξη τη συνεργασίας της με τον Jonas Folger.

Ο Rossi δήλωσε σχετικά: «Το να γυρίσει στην M1 θα είναι πολύ καλό, αλλά το πρόβλημα είναι ότι ζητάει πολλά χρήματα και είναι λίγο δύσκολο για τη Yamaha. Θα ήθελα πάντως τον Lorenzo για δοκιμαστή, καθώς είναι πολύ γρήγορος αναβάτης και θα μπορέσει να μας βοηθήσει».