Ο Valentino Rossi

Rossi: Πακτωλός δηλώσεων για Lorenzo-απόσυρση!

Επί πολλών θεμάτων τοποθετήθηκε ο Valentino Rossi σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Yamaha, μιλώντας τόσο για τον Lorenzo όσο και για τα σενάρια απόσυρσης του. Δείτε τι είπε.

Είναι προφανές ότι η Yamaha κάνει ένα μεγάλο βήμα για το 2020 και κυρίως για το 2021 με πολλές σημαντικές αποφάσεις. Έχουμε την υπογραφή του Fabio Quartararo για την εργοστασιακή ομάδα, την επιστροφή του Jorge Lorenzo στην Yamaha, αλλά και την αποπομπή του Valentino Rossi από την εργοστασιακή… Ο «Γιατρός» μίλησε για τα θέματα αυτά, όντας ιδιαίτερα αποκαλυπτικός μάλιστα.

Ο Ιταλός δήλωσε ότι πίεσε ιδιαίτερα την Yamaha, προκειμένου να προχωρήσουν σε υπογραφή με τον Jorge Lorenzo, σε μια αποκάλυψη που προκαλεί ενδιαφέρον αν σκεφτεί κανείς ότι οι δύο αναβάτες είχαν τεταμένες σχέσεις στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, ο Rossi λέει: «Κατά την γνώμη μου, ο Jorge είναι τέλειος για εμάς. Πρώτα από όλα, πίεσα πολύ τον Lin Jarvis και την Yamaha να μιλήσουν με τον Jorge, νομίζω είναι μια έξυπνη απόφαση. Πάντα έλεγα ότι θα οδηγούσε μια μέρα την M1 και θα ήταν ανταγωνιστικός και έτσι ακριβώς έγινε. Και για εμάς είναι σημαντικό γιατί σήμερα στα MotoGP χρειάζεται να έχεις και έναν αναβάτη (στους δοκιμαστές) που να μπορεί να κάνει τον ίδιο χρόνο με εμάς. Θα είναι μια μεγάλη βοήθεια για να βελτιωθεί η μοτοσυκλέτα σε συντομότερο χρόνο»

Τι σκέφτεται ο Rossi για τα σενάρια απόσυρσης του; Ο Ιταλός δηλώνει ξανά, ότι απαντήσεις θα έχει μάλλον το καλοκαίρι: «Το κίνητρο μου έρχεται από τα αποτελέσματα. Αν μπορώ να διεκδικώ βάθρα και να είμαι ανταγωνιστικός, έχω κίνητρο. Ο στόχος μου είναι να προσπαθήσω να συνεχίσω και του χρόνου αλλά, αν τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που περιμένω, γίνεται δύσκολο. Για αυτό όταν μίλησα με την Yamaha δεν ήμουν έτοιμος να αποφασίσω. Δεν θέλω να είναι πάλι όπως ήταν το 2019, αν είναι έτσι, καλύτερα να σταματήσω. Θα αποφασίσω περίπου στα μέσα της σεζόν»