Ο Valentino Rossi (αριστερά) μαζί με τον Fabio Quartararo.

Rossi: Δεν λέει όχι σε μεταγραφή στην Petronas!

Ένα σοκαριστικό νέο από τα MotoGP: Θα αφήσει την θέση του ο απόλυτος αναβάτης των MotoGP, για την «διαδοχή» του από τον Fabio Quartararo; Δείτε περισσότερα.

Η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha στα MotoGP αντιμετωπίζει «συμπληγάδες πέτρες» για την μεταγραφική περίοδο που έρχεται. Πρώτα από όλα, η παραμονή του Maverick Vinales στην ομάδα μετά το 2020 είναι αβέβαιη. Έπειτα, ο Fabio Quartararo αναμένεται να διεκδικήσει μεταγραφή σε εργοστασιακή ομάδα το 2021. Και τέλος, ο Valentino Rossi, ο «γερόλυκος» του αθλήματος, βρίσκεται ως «τρίτος σε παιχνίδι για δύο» αφού η παραμονή του η όχι στο άθλημα, σημαίνει το άνοιγμα ή μη, μιας θέσης στην Yamaha.

Ο ίδιος ο Rossi μέσα από κάποιες αινιγματικές δηλώσεις του (στην καλύτερη), λέει ότι δεν αρνείται την πιθανότητα μιας μεταγραφής στην Petronas Yamaha, αν χρειαστεί. Ο «Γιατρός» δηλώνει συγκεκριμένα: «Θα προτιμούσα να μείνω εδώ που είμαι αλλά, όπως έχω ξαναπεί, είμαστε 3 για 2 διαθέσιμες θέσεις. Για μένα, ακόμη και αν είναι η Petronas, δεν μου φαίνεται άσχημη ομάδα. Αλλά ίσως φεύγει ο Vinales. Ή ίσως ο Quartararo θα αλλάξει μοτοσυκλέτα. Ποιος ξέρει τι σκέφτεται;»

O Rossi έδωσε και την γνώμη του για την πιθανότητα επιστροφής του Jorge Lorenzo στην σέλα μίας Yamaha M1 ως δοκιμαστής: «Είναι καλή ιδέα να του κάνουμε μια προσφορά. Αλλά πρέπει να ξέρει κανείς αν ο Jorge επιθυμεί να γίνει δοκιμαστής. Αν έχει κίνητρο, που λέει ότι δεν θέλει την πίεση των αγώνων αλλά  θέλει ακόμη να οδηγάει, κατά την γνώμη μου είναι ένα ναι. Πιστεύω ότι αν ανέβει στην Yamaha θα είναι γρήγορος»