O Valentino Rossi μαζί με τον Fabio Quartararo

Rossi: Αυτό είναι το μυστικό του Quartararo

Τι λέει ο απόλυτος θρύλος των MotoGP για το νέο ανερχόμενο ταλέντο του χώρου; Διαβάστε τις δηλώσεις του «Γιατρού» για τον Fabio Quartararo…

Oι 3 pole position και τα 4 πλασαρίσματα του Fabio Quartararo στο podium, μόλις στην πρώτη του χρονιά στην μεγάλη κατηγορία, είναι ενδείξεις που έχουν προκαλέσει δέος στους γνωστικούς του χώρου. Για πολλούς, ο Quartararo αποτελεί το επόμενο μεγάλο αστέρι των MotoGP και για την απόδοσή του, μίλησε μεταξύ άλλων και ο Valentino Rossi, ο οποίος… μεγάλωσε δύο γενιές αναβατών.

Ο «Γιατρός» πιστεύει ότι γνωρίζει το μυστικό του Fabio και δεν διστάζει να το αποκαλύψει: «Ο Quartararo, μαζί με τον Vinales, είναι πιο γρήγοροι από εμένα και τον Franco, στην έξοδο των στροφών φαίνεται ότι έχουν περισσότερη πρόσφυση στην επιτάχυνση. Οι δύο τους καταφέρνουν να ανοίγουν πολύ νωρίς το γκάζι και βγαίνουν από την στροφή πολύ καλύτερα από εμάς».

Στις δηλώσεις αυτές συμπλήρωσε την δική του άποψη ο Franco Morbidelli, λέγοντας: «Ο Fabio μπορεί να αντιμετωπίσει τις γρήγορες στροφές με πολύ μεγάλη ταχύτητα και πολύ μικρή προσπάθεια. Δεν ξέρω πως το κάνει, αλλά αυτό είναι το δυνατό του σημείο και εμείς πρέπει να βελτιωθούμε για να φτάσουμε το επίπεδό του».

Αξίζει να θυμηθούμε εδώ, ότι και ο Marc Marquez έκανε παρόμοιο σχόλιο για την ταχύτητα εντός της στροφής, που πετύχαινε ο Quartararo στο Misano: Είχε πει μάλιστα ότι, αν δεν τον προσπερνούσε πριν την 11η στροφή, θα έχανε τον αγώνα! Τα σημάδια για την πορεία του Fabio είναι πολύ καλά προς το παρόν και, αν ο Γάλλος να αποκτήσει την εμπειρία που του λείπει σε συνθήκες αγώνα, θα δούμε μεγάλες μάχες σύντομα.
 

  • Γιαννης

    Ακόμα κ στην οθόνη φαίνεται ότι ο νέος σε μερικές στροφές πηγαίνει τόσο γρήγορα όσο οι άλλοι αλλά γέρνει λιγότερο άρα έχει μεγαλύτερα περιθώρια διορθώσεων..

      2