Ο Fabio Quartararo προετοιμάζεται για έναν ακόμα αγώνα.

Quartararo: Δεν υπάρχουν πίστες «Yamaha» ή «Honda»

Την διαφωνία του με μία πολύ συνηθισμένη ατάκα στα MotoGP, τον τελευταίο καιρό, εξέφρασε ο Fabio Quartararo εν όψει του αγώνα του Motegi. Δείτε τι είπε.

Ο Fabio Quartararo επιστρέφει στην Ιαπωνική πίστα με στόχο να ανέβει –ξανά- στο βάθρο. Ο νεαρός Γάλλος, είχε κερδίσει την νίκη στην κατηγορία Moto2 πέρσι, ωστόσο αποκλείστηκε από τον αγώνα λόγω μιας τεχνικής φύσης παράβαση. Ο Fabio έχει λοιπόν  έναν ακόμα λόγο να κυνηγήσει την πρώτη του νίκη στην μεγάλη κατηγορία, εντός της Ιαπωνίας.

Ο Quartararo μάλιστα εξέφρασε την διαφωνία του με τον τρόπο σκέψης, που θέλει κάποιες πίστες πιο κατάλληλες για συγκεκριμένα εργοστάσια μοτοσυκλετών. Είπε συγκεκριμένα: «Νομίζω ότι φέτος άκουσα πολλές φορές ότι η Yamaha δεν θα τα πάει καλά σε συγκεκριμένες πίστες, όπως η Αυστρία, αλλά καταφέραμε να ανέβουμε στο βάθρο. Ειλικρινά, δεν σκέφτομαι για πίστες Yamaha ή πίστες Honda. Πρέπει να μείνω συγκεντρωμένος όλο το Σαββατοκύριακο γιατί αυτή είναι μια πίστα που λατρεύω και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, δουλεύοντας όπως σε κάθε αγώνα».

Ο Quartararo θα κατακτήσει την διάκριση του Rookie της χρονιάς, αν στον αγώνα της Ιαπωνίας, δεν πάρει λιγότερους από 10 βαθμούς από τον Joan Mir της Suzuki. Τι είπε ο Fabio για αυτό; «Στην αρχή της χρονιάς ο στόχος μας ήταν αυτός, άρα θα προσπαθήσουμε να τον εκπληρώσουμε. Ειλικρινά όμως, δεν το έχω σκεφτεί καθόλου. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε σταθεροί, γρήγοροι και να παλέψουμε με τους αντιπάλους μας»