Ο Jorge Lorenzo στο κέντρο, με τον Alberto Puig δεξιά.

Puig: Μιλά για τον Lorenzo κατόπιν αποχώρησης

Τι δήλωσε ο επικεφαλής της Honda για τον νυν δοκιμαστή της Yamaha και πρώην αγωνιζόμενο της ομάδας του, μετά τις τελευταίες εξελίξεις; Δείτε περισσότερα:

Μήπως ο Jorge Lorenzo ανακοίνωσε την απόσυρση του από τους αγώνες, μόνο και μόνο για να διαφύγει από το συμβόλαιο του με την Honda; Αυτό είναι κάτι που έχει συζητηθεί πολύ στον χώρο, ειδικά μετά την υπογραφή συμφωνίας Lorenzo-Yamaha για καθήκοντα δοκιμαστή. Ο Alberto Puig, επικεφαλής της Repsol Honda, έχει την δική του άποψη για αυτό.

Ο Ισπανός μίλησε στο Crash.Net, ξεκαθαρίζοντας την θέση του αλλά όντας μάλλον υποστηρικτικός για τον Lorenzo και τις αποφάσεις του: «Πρέπει να το δούμε απλά. Όταν ο αναβάτης σου έρχεται και σου λέει ότι θέλει να σταματήσει, ότι θέλει να προσέξει την φυσική του κατάσταση και να μην ρισκάρει πια τον τραυματισμό, ότι δεν έχει κίνητρο, τότε του εύχεσαι τα καλύτερα και τελειώνεις την συνεργασία. Δεν ήταν πρόθεση μας, αλλά αν κάποιος δεν θέλει πια να οδηγεί για σένα, τι κάνεις; Μια εταιρεία σαν την Honda ποτέ δεν θα αναγκάσει κάποιον να οδηγεί αν δεν θέλει. (…) Δεν θέλαμε να μας κατηγορήσουν ότι τον πιέζουμε να συνεχίσει και να τραυματιστεί. Από μέρους μας δράσαμε 100% σωστά»

«Για κάποιο λόγο ο Jorge αποφάσισε να συνεχίσει. Από μέρους μας, μπορούμε απλά να το εξηγήσουμε ως εξής: Ο καθένας έχει ελεύθερη βούληση να κάνει αυτό που θέλει στην ζωή του. Το σεβόμαστε αυτό. Όταν άλλαξε την γνώμη του και πήρε την ευκαιρία του, χαρήκαμε για αυτόν. Είναι απόφασή του και δική του ζωή και εμείς δεν θα επέμβουμε» δήλωσε κατόπιν ο Alberto Puig.