Ο τελευταίος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος των SBK πραγματοποιήθηκε στη Jerez και ο Sykes κατάφερε να τερματίσει τρίτος στο πρώτο σκέλος, κατακτώντας το πρωτάθλημα, χάρη στη διαφορά βαθμών που είχε εξασφαλίσει, και καθιστώντας διαδικαστικό το δεύτερο σκέλος. Και σε αυτό το σκέλος, όμως, κατάφερε να τερματίσει δεύτερος, εξασφαλίζοντας μια διαφορά 23 βαθμών από τον δεύτερο, τον Eugene Laverty της Aprilia. Επιπλέον, στον ίδιο αγώνα κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ γύρου της Jerez, με χρόνο 1 41.691.
Η φετινή χρονιά προμηνυόταν επιτυχημένη από την αρχή για τον Tom Sykes. Aλλωστε, κατάφερε να εξασφαλίσει εννέα νίκες στο φετινό πρωτάθλημα, 18 θέσεις στο podium και οχτώ pole positions. Επιπλέον, κατόρθωσε να βρίσκεται πρώτος σε 255 γύρους σε ολόκληρη τη σεζόν, μια επίδοση σχεδόν διπλάσια από τον αμέσως καλύτερο σε αυτόν τον τομέα αναβάτη.
Η κατάκτηση του πρωταθλήματος πανηγυρίστηκε δεόντως, όχι μόνο από τον Sykes, αλλά και από ολόκληρη την ομάδα της Kawasaki. Αμφότεροι, άλλωστε, προέρχονταν από την απογοήτευση του 2012, όταν έχασαν το πρωτάθλημα για μισό πόντο. Ο Sykes, μάλιστα, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος: "Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψω αυτό που νιώθω. Είμαι πολύ μετρημένος, αλλά από το Magny Cours και έπειτα υπήρχαν στιγμές που το μυαλό μου ονειρευόταν το πρωτάθλημα. Ακόμη και τα όνειρα αυτά που έφερναν ρίγη ενθουσιασμού. Και εκείνο που ένιωθα τότε δεν αποτελεί ούτε το 2% από αυτό που νιώθω τώρα που κατέκτησα τον τίτλο".
Όσον αφορά στους υπόλοιπους αναβάτες που έτρεξαν με τα χρώματα της Kawasaki, ο Loriz Baz της Kawasaki Racing Team παρέμεινε στην όγδοη θέση, παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε στη Jerez. Οι Mark Aitchison και Federico Sandi βρέθηκαν στην 18η και 17η θέση αντίστοιχα, για λογαριασμό της Kawasaki Team Pedercini.
Η Jerez αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη για την Kawasaki, καθώς δεν έλειψαν οι επιτυχίες και στην κατηγορία των Superstock 1000. Εκεί, οι “πράσινες” μοτοσικλέτες κατέκτησαν τις τέσσερις πρώτες θέσεις του αγώνα, με τους Jeremy Guarnoni (MRS Kawasaki), Leandro Mercado (Kawasaki Team Pedercini), Romain Lanusse (MRS Kawasaki) και Alessandro Andreozzi (Kawasaki Team Pedercini).
Τελική βαθμολογία Πρωταθλήματος SBK
1. Tom Sykes (Kawasaki ZX-10R): 447
2. Eugene Laverty (Arpilia RSV4): 424
3. Sylvain Guintoli (Aprilia RSV4): 402
4. Marco Melandri (BMW S1000 RR): 359)
5. Chaz Davies (BMW S1000 RR): 290


Honda PCX 125: Με χώρο για full-face κράνος στη σέλα , 12,5 ίππους και τιμή στα 3.390 ευρώ
Keeway ICON 125S: Αστικός προσανατολισμός και τιμή στα 1.790 ευρώ
Honda Africa Twin: Με 102 ίππους και περισσότερη ροπή στα 16.000 ευρώ
Honda ADV 350: Adventure scooter με 29,2 ίππους και χώρο για 2 κράνη στα 7.290 ευρώ
Keeway XDV 125 EVO: Πλούσιος εξοπλισμός σε ανταγωνιστική τιμή
Hyosung GV 125 EVO Supreme V-Twin– Στυλ που ξεχωρίζει στα 125 κυβικά
Γνήσια ανταλλακτικά Honda: Ό,τι χρειάζεσαι για τη μοτοσυκλέτα σου στην MPS Manolakakis
Honda Models 2026: Όλα τα νέα scooter και οι μοτοσυκλέτες σε μία σελίδα
Honda CB1000 GT: Το νέο Sport Touring με 150 ίππους και πλούσια ηλεκτρονικά
Όλα τα Adventure με 21άρη τροχό μέχρι 800κ.εκ. που έχουμε μετρήσει
Honda XL750 Transalp E-Clutch & Honda CB750 Hornet E-Clutch - Αποστολή Φάρο
mototriti.gr | Ταυτότητα
Επωνυμία Επιχείρησης: AUTO ΤΡΙΤΗ ΑΕ
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Αμαρουσίου 14 - Νέο Ηράκλειο, Τ.Κ. 141 22
Νομική Μορφή: ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Α.Φ.Μ.: 998384177
Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ
Στοιχεία Επικοινωνίας:
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 211 1085500
Ιστοσελίδα: www.mototriti.gr
Διοικητικά Στελέχη
Ιδιοκτήτες & Κύριοι Μέτοχοι: Δανάη Τριανταφύλλη Δάφνη Τριανταφύλλη
Νόμιμος εκπρόσωπος - Διευθυντής: Νίκος Καρανάσιος
Διευθυντής σύνταξης: Παναγιώτης Σιώπης
Διαχειριστής ονόματος τομέα: ΑUTO ΤΡΙΤΗ Α.Ε.