Ποια τα ιδανικά χιλιόμετρα που πρέπει να έχει μία μεταχειρισμένη;

Ποια τα ιδανικά χιλιόμετρα που πρέπει να έχει μία μεταχειρισμένη;

Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση! Όλα εξαρτώνται από το είδος της μοτοσυκλέτας, τη συντήρηση της και γενικά πόσο προσεγμένη είναι από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη.

Χιλιόμετρα και τιμή

Συνήθως το πρώτο πράγμα που κοιτάμε όταν ψάχνουμε για αγορά μεταχειρισμένης μοτοσυκλέτας είναι, πόσα χιλιόμετρα έχει διανύσει και την τιμή πώλησης. Μια μοτοσυκλέτα με λίγα χιλιόμετρα, ωραία εμφάνιση και χαμηλή τιμή, είναι δέλεαρ για τους πιθανούς αγοραστές, αλλά δεν είναι και απόλυτα πραγματική ευκαιρία. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση για το πόσα είναι τα ιδανικά χιλιόμετρα για μια μοτοσυκλέτα, καθώς οι κινητήρες είναι φτιαγμένοι έτσι ώστε να αντέχουν πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα. Ανάλογα το είδος όμως, μπορούμε να πούμε για παράδειγμα, ότι για μια μοτοσυκλέτα τουρισμού τα 100.000 χλμ δεν είναι πολλά, αλλά για ένα scooter, είναι υπερβολικά. Όμως τα χιλιόμετρα ενός κινητήρα δεν είναι το μοναδικό κριτήριο αγοράς, καθώς και άλλα μηχανικά μέρη και όχι μόνο πρέπει να ελεγχθούν, όπως οι αναρτήσεις, τα ελαστικά, οι τροχοί, πλαστικά και ηλεκτρονικά εξαρτήματα.

Τι γίνεται με τα scooter και τα δίτροχα πόλης

Λόγω ότι τα scooter και γενικά οι μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτες, απευθύνονται σε νεανικό κοινό με χαμηλό κόστος αγοράς και συνήθως με ελλιπή συντήρηση, λόγω απειρίας και αμέλειας των ιδιοκτητών τους, καλό είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί. Εκτός αν υπάρχει πλήρες αρχείο συντήρησης και σχετικά λίγα χιλιόμετρα (ο μέσος οδηγός κάνει 10-12.000 χλμ/έτος), και σίγουρα κάτω από 50.000 χλμ. Αλλιώς θα χρειαστεί πολύ ψάξιμο από πιστοποιημένους μηχανικούς. Από την άλλη μεριά, δεν σημαίνει ότι μια καλοσυντηρημένη μοτοσυκλέτα με πολλά χιλιόμετρα δεν είναι καλύτερη από μια άλλη που βρίσκεται σε ακινησία για καιρό με ελάχιστα χιλιόμετρα, καθώς μπορεί να ΅ΆκρύβειΆΆ πολλά άλλα. Μια ιδανική λύση κρύβεται στη μέση κάπου. Καλό θα ήταν βασικά κριτήρια να είναι πρώτα η συνολική κατάσταση της μοτοσυκλέτας, μετά το κόστος απόκτησης της και γενικά ένας καλός συνδυασμός και των δύο, για μια καλή αγορά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Τα χιλιόμετρα ενός κινητήρα δεν πρέπει να είναι το μοναδικό κριτήριο επιλογής
Ενα πλήρες αρχείο συντήρησης δείχνει οτι ο ιδιοκτήτης ενδιαφερόταν για τη μοτοσυκλέτα του.
Εσύ πόση αξία δίνεις στα χιλιόμετρα μιας μεταχειρισμένης; Πόσα θεωρείς λίγα;