• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Πολύ αυστηρότερη γίνεται η νομοθεσία της Αγγλίας για την χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Πλήρης απαγόρευση του κινητού κατά την οδήγηση το 2021

 

Προβλέπονται αυστηρότατες ποινές ακόμα και αν απλά κοιτάξεις το κινητό σου εν ώρα οδήγησης – Δείτε που θα εφαρμοστεί αυτή η πολύ αυστηρή νομοθετική παρέμβαση.

MotoCert: Έτσι θα την ελέγξεις πριν την αγοράσεις

Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση έχει εξελιχθεί από πρόβλημα σε μάστιγα, στην εποχή του smartphone, των κοινωνικών δικτύων και του instant messaging, ενώ οι νομοθεσίες κλασικά έχουν μείνει αρκετά πίσω, σε κάποιες χώρες. Πιο συγκεκριμένα, στην Αγγλία, υπάρχει «παραθυράκι» στο οποίο ένας οδηγός επιτρέπεται να χρησιμοποιεί κανονικά κινητό τηλέφωνο, αρκεί να… μην μιλάει σε αυτό! Η γελοία αυτή τρύπα του νόμου ετοιμάζεται να κλείσει, όπως δημοσιεύθηκε σε μέσα της χώρας.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο νέος νόμος που θα εφαρμοστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από του χρόνου, θα απαγορεύει κάθε χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. Αυτό φυσικά θα συμπεριλάβει την αποστολή και ανάγνωση ληφθέντων μηνυμάτων, την λήψη φωτογραφιών και βίντεο και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα προϋποθέτει ο χρήστης να κρατά και να χειρίζεται το κινητό τηλέφωνο του. Η απαγόρευση θα ισχύει ακόμα και στην περίπτωση που το όχημα είναι ακίνητο σε κόκκινο φανάρι, σε μποτιλιάρισμα ή ο παραβάτης είναι συνοδηγός που επιβλέπει νέο οδηγό.
 
Πρακτικά, η πολύ δραστική διάταξη αυτή σημαίνει ότι, αν αστυνομικός «τσακώσει» οδηγό αυτοκινήτου να έχει στο χέρι του την τηλεφωνική του συσκευή, για οποιονδήποτε λόγο, μπορεί επιτόπου να σημειώσει παράβαση! Έτσι αναμένεται να παταχθεί και το φαινόμενο της συνομιλίας με ανοιχτή ακρόαση κατά την οδήγηση, όπου ο οδηγός κρατά την συσκευή όχι στο αυτί του αλλά σε απόσταση από το κεφάλι του, ενώ παράλληλα αποτρέπει και την χρήση κινητού ακόμα και για πλοήγηση!
 
Δεν γνωστοποιήθηκε ακόμα, αν θα τροποποιηθούν οι ποινές για την χρήση κινητού: Προς το παρόν, ο παραβάτης κινδυνεύει με πρόστιμο 200 λιρών ενώ, αν είναι νέος οδηγός, μπορεί να του αφαιρεθεί το δίπλωμα και το ποσόν να φτάσει τις 1.000 λίρες. To μέτρο θα εφαρμοστεί, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, κατά την άνοιξη του 2021.
 
Τι πιστεύετε εσείς; Μπορεί αυτό το μέτρο να αποδειχθεί αποτελεσματικό, στην πάταξη ενός από τους μεγαλύτερους κινδύνους στο δρόμο;