• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Pirelli Diablo Rosso Corsa II

Pirelli Diablo Rosso Corsa II: Από τα WSBK στο δρόμο!

 

Το νέο Diablo Rosso Corsa II της Pirelli φέρνει τεχνολογίες δοκιμασμένες στους αγώνες για τους πιο απαιτητικούς αναβάτες και φίλους της σπορ οδήγησης.

MotoCert: Έτσι θα την ελέγξεις πριν την αγοράσεις

 
DIABLO ROSSO™ CORSA II, η πολλαπλής-γόμας τεχνολογία της Pirelli που ακολουθεί τις σπορ επιδόσεις των μοτοσικλετιστών και στο δρόμο.

Η ιταλική μάρκα αξιοποιεί την εμπειρία που έχει αποκτήσει στο FIM World Superbike Championship για να δημιουργήσει ένα ελαστικό με πολλαπλές γόμες, τρεις πίσω και δύο μπροστά, προσφέροντας σταθερότητα, ασφάλεια και χιλιομετρική απόδοση, πρόσφυση σε στεγνό & βρεγμένο & supersporty απόδοση που προέρχεται από τους αγώνες. Χρησιμοποιώντας τα 15 χρόνια ως Επίσημος Προμηθευτής Ελαστικών σε όλες τις κατηγορίες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Superbike, η Pirelli εκμεταλλεύτηκε τις καλύτερες τεχνολογίες και πατέντες που έχουν αναπτυχθεί μέχρι σήμερα για το σχεδιασμό του DIABLO ROSSO™ CORSA II, ενός καινοτόμου νέου ελαστικού, για χρήση στο δρόμο και στην πίστα.
 
 
Από την κυκλοφορία του αρχικού DIABLO ROSSO™ CORSA το 2010, οι μοτοσικλέτες και οι ανάγκες τους έχουν εξελιχθεί, τώρα αναζητούν πιο sporty επιδόσεις σε συνδυασμό με χιλιομετρική απόδοση, όχι μόνο στη πίστα αλλά και στο δρόμο. Οι ροπές των μοτοσικλετών αλλά και οι ιπποδυνάμεις έχουν αυξηθεί σημαντικά και η χρήση νέων συστημάτων όπως traction-control και ABS έχει επιτρέψει νέα επίπεδα απόδοσης να εφαρμόζονται από όλο και περισσότερους αναβάτες, που πλέον μπορούν να πλαγιάζουν με μεγαλύτερες κλίσεις. Κατά συνέπεια, το σλόγκαν που επέλεξε η Pirelli να συνοδεύει τα νέα Λάστιχα είναι «Follow your Leanings».
 
Στην πραγματικότητα, για να ικανοποιηθούν αυτές οι απαιτήσεις, οι μηχανικοί της Pirelli έπρεπε να αναπτύξουν νέες τεχνολογικές λύσεις για το νέο λάστιχο DIABLO ROSSOCORSA II, χρησιμοποιώντας διαφορετικές γόμες, με ακρίβεια τοποθετημένες κατά μήκος του προφίλ των ελαστικών. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να αυξήσουν την πρόσφυση μπροστά κατά τη διάρκεια της στροφής και της πέδησης, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν και την οπίσθια πρόσφυση σε μεγαλύτερες κλίσεις μέσα στη στροφή και έως την έξοδο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα ελαστικό που προσφέρει αυτοπεποίθηση και ασφάλεια στο δρόμο σε όλες τις συνθήκες, με εξαιρετική απόδοση αλλά και αυξημένη χιλιομετρική απόδοση.
 
Το DIABLO ROSSOCORSA II είναι η απόλυτη ερμηνεία της τεχνολογίας πολλαπλής γόμας Pirelli που εφαρμόζεται σε ένα ελαστικό μοτοσυκλέτας που προέρχεται από αγώνες για χρήση τόσο στη πίστα όσο και στο δρόμο. Το νέο DIABLO ROSSOCORSA II είναι το πρώτο multi-compound ελαστικό της Pirelli που χρησιμοποιεί δύο γόμες τοποθετημένες σε τρεις ζώνες μπροστά και σε τρεις γόμες τοποθετημένες σε πέντε ζώνες πίσω, δημιουργώντας τον ιδανικό συνδυασμό για τις σύγχρονες μοτοσυκλέτες.
 
 
Καινοτόμα προφίλ, ένας νέος σκελετός που προέρχεται από τους αγώνες και μια εντελώς νέα σχεδίαση πέλματος καθιστούν αυτό το ελαστικό την καλύτερη επιλογή για τους αναβάτες που θέλουν ένα εξαιρετικό ελαστικό δρόμου που να είναι επίσης αποτελεσματικό και στην πίστα.
Ως αποκλειστικός προμηθευτής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Superbike από το 2004, μία από τις πλέον σημαντικές στρατηγικές της Pirelli είναι η ανάπτυξη τεχνολογιών σε ελαστικά που κερδίζουν στις πίστες αλλά και επίσης λειτουργούν άψογα στο δρόμο σε όλες τις διαφορετικές συνθήκες και στις μοτοσικλέτες όλων των κατασκευαστών.
Η χρήση αυτών των τεχνολογιών για μικτές οδηγικές λύσεις, είναι το σλόγκαν της Pirelli: «Πουλάμε με ότι αγωνιζόμαστε και αγωνιζόμαστε με ότι πουλάμε».

Το DIABLO ROSSOCORSA II προορίζεται για αναβάτες μεσαίας και υψηλής απόδοσης που απολαμβάνουν supersport οδήγηση επίσης και στο δρόμο και όχι μόνο στην πίστα. Σε όσους αναβάτες επιθυμούν ένα ελαστικό με γρήγορη προθέρμανση, ευελιξία, άριστη πρόσφυση και σταθερή απόδοση έτοιμο να ανταγωνιστεί τις προκλήσεις της καθημερινής χρήσης. Η Pirelli έχει πλέον μεταμορφώσει την απόδοση των αγώνων στην ευελιξία του δρόμου για να εγγυηθεί κορυφαία απόδοση στη πίστα και στο δρόμο.
Ο τομέας των ελαστικών Racing-Street βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη και προσαρμόζεται στις συνεχώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των υψηλών επιπέδων ισχύος, των νέων τρόπων οδήγησης και των συστημάτων ελέγχου πρόσφυσης. Για την ικανοποίηση αυτών των απαιτήσεων, οι μηχανικοί της Pirelli έχουν αναπτύξει μια νέα λύση για το DIABLO ROSSOCORSA II, χρησιμοποιώντας διαφορετικές γόμες, τοποθετημένες πολύ ειδικά πάνω στο προφίλ των ελαστικών. Για πρώτη φορά, η Pirelli έχει σχεδιάσει μια λύση δύο συστατικών (γόμες) για το μπροστινό ελαστικό - εφαρμόζοντας τις δύο γόμες σε τρεις διαφορετικές ζώνες και μια τριπλής γόμας στο πίσω ελαστικό που διανέμεται έξυπνα σε πέντε ζώνες.

Με αυτό το μοναδικό σχεδιασμό, το Pirelli DIABLO ROSSOCORSA II κατάφερε να συνδυάσει τέλεια δύο και τρεις γόμες (με υψηλή συγκέντρωση 100% Silica στο κέντρο και 100% Carbon Black στους ώμους / πλαϊνά), μεγιστοποιώντας έτσι τη πρόσφυση / κράτημα σε όλες τις κλίσεις και σε όλες τις διαφορετικές καιρικές συνθήκες.
 
 
Για το πίσω ελαστικό, έχει αναπτυχθεί ένας νέος συνδυασμός από γόμες για χρήση στο δρόμο και στις πίστες. Το πίσω ελαστικό χωρίζεται σε πέντε ζώνες με τρεις διαφορετικές γόμες που χρησιμοποιούνται για την καλύτερη απόδοση σε όλα τα περιβάλλοντα / καιρικές συνθήκες.
Η κεντρική γόμα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πυρίτιο, η οποία εξασφαλίζει εξαιρετική σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες, ομοιόμορφη φθορά και υψηλή χιλιομετρική απόδοση. Η ενδιάμεση γόμα που καλύπτει τις ενδιάμεσες γωνίες κλίσης έχει ένα μίγμα 100% Silica για να παρέχει μια εξαιρετική χημική πρόσφυση σε στεγνές και υγρές επιφάνειες, υποστηριζόμενη από μια πιο σκληρή γόμα στο υπόστρωμα για να εγγυηθεί σταθερότητα και ακρίβεια στις στροφές.
 
 
Η ακριανή γόμα στους ώμους, είναι μια γόμα 100% μαύρου άνθρακα με υψηλό βαθμό υστέρησης που μετατρέπει τη συμπίεση του μίγματος σε θερμότητα, παρέχοντας έτσι μια γρήγορη προθέρμανση. Έχει επίσης ευρύ φάσμα θερμοκρασιών λειτουργίας, το οποίο εγγυάται πρόσφυση και σταθερή απόδοση ανεξάρτητα από το φορτίο. Αυτή η γόμα χρησιμοποιεί τις ίδιες αγωνιστικές ρητίνες που χρησιμοποιούνται στο DIABLO™ Supercorsa που έχει σχεδιαστεί για χρήση σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και υψηλής απόδοσης, χαρακτηριστικά της αγωνιστικής χρήσης.
Το εμπρός ελαστικό σχεδιάστηκε για να λειτουργεί αρμονικά με τις γόμες του πίσω ελαστικού (που χωρίζεται σε πέντε ζώνες με τρεις διαφορετικές γόμες).
Η κεντρική γόμα χρησιμοποιεί πυρίτιο 100% στο κέντρο του πέλματος, επιτυγχάνοντας χημική πρόσφυση τόσο στις στεγνές όσο και στις υγρές επιφάνειες, καθώς και τη σταθερότητα σε όλες τις συνθήκες, τις επιδόσεις που απαιτούνται συνήθως στις διαφορετικές καταστάσεις δρόμων και υψηλής ταχύτητας. Η οδήγηση στο βρεγμένο είναι μία από τις πιο κρίσιμες λειτουργίες για ένα μπροστινό ελαστικό και έτσι, σε αντίθεση με το οπίσθιο ελαστικό, εφαρμόζεται η χρήση πυριτίου 100% στο κέντρο του μπροστινού ελαστικού.
Η γόμα στους ώμους είναι 100% από μαύρο άνθρακα, επιτρέποντας τις κλίσεις ενός αγωνιστικού ελαστικού, εξασφαλίζοντας την πλευρική πρόσφυση και δύναμη στις στροφές. Επιπλέον, παρέχει επίσης ακριβή πληροφόρηση και αίσθηση στην έξοδο της στροφής, πολύτιμα χαρακτηριστικά όταν πλησιάζεται το όριο τόσο στην πίστα όσο και στο δρόμο.


 
 
Πέλματα / Χάραξη αγώνων
Τα πέλματα / χάραξη του DIABLO ROSSO™ CORSA II προέρχονται απευθείας από αυτά που χρησιμοποιούνται στους αγωνιστικούς χώρους.
Η χάραξη του μπροστινού ελαστικού χαρακτηρίζεται από σχεδίαση που προέρχεται από αγώνες, με πολλαπλές ακτίνες, που βελτιώνει το χειρισμό, προσκαλώντας τον μοτοσικλετιστή να πλαγιάσει νωρίτερα και διευκολύνει τις γρήγορες αλλαγές στην κατεύθυνση. Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το DIABLO ROSSO™ CORSA, το προφίλ του νέου ελαστικού είναι ευρύτερο, παρέχοντας μια μεγαλύτερη, πιο σταθερή περιοχή επαφής με τον δρόμο για τη μοτοσικλέτα. Το πίσω ελαστικό ακολουθεί το ίδιο σχέδιο και παρόμοια γεωμετρία εξασφαλίζοντας μια αρμονική αίσθηση από το ζευγάρι των ελαστικών.
 
 
Ο σχεδιασμός του πέλματος: η εξέλιξη του φλας
Ένα από τα πλεονεκτήματα του DIABLO ROSSO™ CORSA II είναι η σχεδίαση πέλματος - μια εξέλιξη του DIABLO ROSSO™ III - που έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να προσφέρει απόδοση όμοια με εκείνη των supersport ελαστικών και να εξασφαλίζει εξαιρετικό έλεγχο στην οδήγηση στο δρόμο. Ο αδιάλειπτος σχεδιασμός «φλας» είναι μια αποτελεσματική λύση όσον αφορά την αποτελεσματικότητα του πέλματος, την αναλογία πλήρους / κενού, τον προσανατολισμό της χάραξης και την αποστράγγιση του νερού. Το DIABLO ROSSO™ CORSA II προσφέρει ένα ευρύ αποτύπωμα στους ώμους και έτσι εγγυάται εξαιρετική πρόσφυση καθώς και ακρίβεια και σταθερότητα σε μεγάλες κλίσεις. Οι μεγάλες, διακεκομμένες αυλακώσεις εμποδίζουν την παραμόρφωση του πέλματος, βελτιώνοντας τη συνολική συμπαγή αίσθηση και κατά συνέπεια εξασφαλίζοντας καλύτερη, πιο ομοιόμορφη φθορά τόσο στις συνθήκες του δρόμου όσο και στις μεγάλες διαδρομές. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ σταθερό ελαστικό. Οι αναλογίες πλήρους / κενών που εφαρμόζονται στα μπροστινά και πίσω ελαστικά του προηγούμενου μοντέλου έχουν τροποποιηθεί και το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερη επιφάνεια σε επαφή με την άσφαλτο σε διάφορες γωνίες και έτσι καλύτερη γενική πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες.
 
 
Το κεντρικό τμήμα του «φλας» αυξάνει επίσης τον αριθμό των αυλακώσεων σε εκείνο το τμήμα του προφίλ που χρησιμοποιείται όταν κλίνει σε βρεγμένη επιφάνεια - στη συμβατική χρήση του δρόμου αυτή η γωνία κυμαίνεται γενικά από 10 ° έως 30 °. Το σχήμα των αυλακώσεων έχει σχεδιαστεί ειδικά για γρήγορη προθέρμανση και άριστη αποστράγγιση νερού σε υγρές συνθήκες.
Η επιφάνεια μεταξύ των 30 ° και του ώμου είναι η περιοχή που επηρεάζεται στο πλάγιασμα. Εδώ, στο DIABLO ROSSO ™ CORSA II, οι αυλακώσεις του πέλματος έχουν μειωθεί προοδευτικά μέχρι η περιοχή να είναι πλήρως ομαλή. Κανένα αυλάκι δεν παραμορφώνει, επιτρέποντας εξαιρετική σταθερότητα. Με το υψηλότερο επίπεδο πρόσφυσης, στην έξοδο από τις στροφές κάτω από επιτάχυνση, οι πλάγιες δυνάμεις παράγουν υψηλό βαθμό πίεσης στον ώμο του οπίσθιου ελαστικού. Για την υποστήριξη αυτών των τάσεων, η αντοχή έλξης της δομής του ώμου έχει αυξηθεί. Για να βοηθήσει τους αναβάτες που οδηγούν στην πίστα, να καθορίσουν τη φθορά των ελαστικών, η Pirelli έχει τοποθετήσει έναν δείκτη Racing Wear Indicator (RWI) στον κλασσικό ώμο, τον ίδιο δείκτη που χρησιμοποιεί η εταιρεία στα αγωνιστικά προϊόντα της.
Το όνομα του ελαστικού και το σύμβολο «φλας» παρουσιάζονται στον ώμο του πέλματος, επαναβεβαιώνοντας το DIABLO ROSSO ™ DNA του, συμπεριλαμβανομένου του 0,3 mm D (για DIABLO ™) εντυπωμένο στην κεντρική ζώνη πέλματος του πίσω ελαστικού, χαρακτηριστικό που εξαφανίζεται μετά από περίπου 300 χιλιόμετρα χρήσης.
 
 
Η δομή προέρχεται από αγώνες
ι λύσεις που υιοθετήθηκαν για τις γόμες, το πέλμα και το νέο προφίλ, βελτιώνουν σημαντικά τη αντοχή και την πρόσφυση, καθιστώντας σημαντικά υψηλότερες ταχύτητες στο στεγνό. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι τα ελαστικά απαιτούνται για να απορροφούν μεγαλύτερες δυναμικές δυνάμεις και συνεπώς μεγαλύτερες τάσεις. Για να αντιμετωπίσει αυτό, η Pirelli χρησιμοποίησε μια νέα δομή - που προέρχεται από αγώνες - αλλά με ελαφρώς υψηλότερη δομική ακαμψία σε σύγκριση με τον προκάτοχό της, έτσι ώστε να προσαρμόζεται τέλεια στις καταπονήσεις χωρίς απώλεια άνεσης.
Για να επιτευχθεί το πλήρες δυναμικό του DIABLO ROSSO ™ CORSA II, υιοθετήθηκε ένα περίβλημα υψηλής περιεκτικότητας Lyocell για το οπίσθιο ελαστικό, ένα περίβλημα με σημαντικά χαμηλότερη αναλογία παραμόρφωσης από εκείνη των ινών που χρησιμοποιούνται συνήθως σε ελαστικά δρόμου. Το High-modulus Lyocell fiber-casing είναι μια αποκλειστική, κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία Pirelli που αναπτύχθηκε μέσω της συμμετοχής της εταιρείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Superbike. Το αποτέλεσμα είναι ένα λάστιχο που μπορεί να αντέξει καλύτερα τις καταπονήσεις που δημιουργούνται κατά την επιθετική είσοδο σε μια στροφή ή όταν επιταχύνεται απότομα ενώ η μοτοσικλέτα είναι ακόμα πλαγιασμένη. Το νέο περίβλημα ανταποκρίνεται επίσης απόλυτα στην τραχύτητα της ασφάλτου, εξασφαλίζοντας έναν καλό βαθμό άνεσης και βοηθά τις μοτοσυκλέτες τελευταίας γενιάς να επιτύχουν καλύτερες επιδόσεις όταν ο αναβάτης μετατοπίζει το βάρος μεταξύ εμπρός και πίσω, ένα χαρακτηριστικό πιο εμφανές σε μεγαλύτερες κλίσεις.
 
 
Το ακτινικό περίβλημα προσφέρει έναν καλό βαθμό ακαμψίας και για το μπροστινό ελαστικό, υποστηρίζοντας το προφίλ και επιτρέποντας στο μίγμα να επιτύχει εξαιρετική πρόσφυση στην άσφαλτο. Είναι κατασκευασμένο από Rayon υψηλής απόδοσης, η οποία διατηρεί το σχήμα ακόμα και κάτω από τις καταπονήσεις που παράγονται από τις δυνάμεις επιτάχυνσης και στα πλήρη φορτία. Ο συνδυασμός εμπρόσθιων και οπίσθιων ελαστικών λειτουργεί με τα καλύτερα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου, εξασφαλίζοντας την καλύτερη απόδοση και το υψηλότερο επίπεδο εμπιστοσύνης και ελέγχου στον αναβάτη.

Η τοποθέτηση στο φάσμα supersport της Pirelli Το DIABLO ROSSO CORSA II αποτελεί μέρος της σειράς Supersport της Pirelli ως προϊόν Racing Street, τοποθετημένο τέλεια μεταξύ του DIABLO ™ Supercorsa SP και του DIABLO ROSSO ™ III. Σε σύγκριση με το DIABLO ™ Supercorsa SP, το οποίο έχει σχεδιαστεί για χρήση κυρίως σε πίστα και ως εκ τούτου έχει μειωμένη πρόσφυση σε υγρό οδόστρωμα και χιλιομετρική απόδοση, το DIABLO ROSSO ™ CORSA II έχει σχεδιαστεί από άποψη προφίλ, σκελετού και πέλματος να παίξει τον τυπικό ρόλο ενός ελαστικού δρόμου, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε χιλιόμετρα και βρεγμένη συμπεριφορά, ενώ παράλληλα είναι σε θέση να εγγυάται καλές επιδόσεις ακόμα και στις πίστες. Σε σύγκριση με το DIABLO ROSSO ™ III, το οποίο διαδραματίζει ρόλο ελαστικού supersport με ισορροπημένη συμπεριφορά μεταξύ της οδικής συμπεριφοράς σε συνδυασμό με μεγάλη χιλιομετρική απόδοση και εξαιρετική υγρή συμπεριφορά, το DIABLO ROSSO ™ CORSA II προσφέρει καλύτερες επιδόσεις στη πίστα και σε ξηρές συνθήκες, σε βάρος ελαφρώς χαμηλότερης χιλιομετρικής απόδοσης.