Piaggio NRG «NOS»: Κοντράδικη σκουτερο-τρέλα

Μπορείτε να φανταστείτε ένα 50ρι scooter να κάνει κόντρες με… νίτρα; Κάποιοι μπόρεσαν και όχι μόνο αυτό: Το δημιούργησαν! Απολαύστε.

Η φαντασία των φίλων της αδρεναλίνης και της βελτίωσης δεν έχει όρια. Το αποδεικνύει περίτρανα, αυτή εδώ η δημιουργία του «δικού μας» Nick Xiromeritis, σχεδιαστή αυτοκινήτων , ο οποίος συνεργάστηκε με τον Mirko Toth, εργαζόμενο στο Scooter Centre της Κολωνίας στην Γερμανία.

Ο Mirko Toth είχε ήδη στην κατοχή του το scooter που βλέπετε και είχε ήδη σκοπό, να το μετατρέψει σε ένα αγωνιστικό για drag κόντρες. Σε συνεργασία με τον Nick, o Mirko έκοψε το πλαίσιο του scooter και το προσάρμοσε στις ανάγκες του project. Το ρεζερβουάρ προήλθε από ένα άλλο project του Nick, ο οποίος αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει σε αυτή την νέα δημιουργία.

Το πιρούνι προέρχεται από την Aprilia και έχει διαδρομή μόνο 80 χιλιοστά, ενώ το ανάποδα τοποθετημένο τιμόνι προέρχεται από μία Honda Magna. Οι τροχοί του scooter παρέμειναν οι εργοστασιακοί, αλλά απέκτησαν slick ελαστικά, ενώ η ουρά είναι ολοκαίνουργια και κατασκευασμένη από carbon.

Ο κινητήρας αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα «φτιαγμένου» 50αριού. Φέρει ένα κιτ 70 κυβικών της Polini, με χειροποίητες εξατμίσεις και νέο συμπλέκτη Malossi Delta. Παράλληλα, ένα καρμπυρατέρ FCR της Keihin στα 28 χιλιοστά τοποθετήθηκε στο μοντέλο, μαζί με ένα σύστημα NOS κατευθείαν από την Florida. Με… αυτά και με εκείνα, το scooter μπορεί να αποδώσει 20 ίππους (από 50 κυβικά!), ενώ ζυγίζει μόνο 56 κιλά. Τέλος, το φινίρισμα της δημιουργίας ανέλαβε ο Von Maze, καλλιτέχνης ο οποίος το κόσμησε με χειροποίητα γραφικά. Τρελό; Σίγουρα. Ενδιαφέρον; Σιγουρότατα!