O Danilo Petrucci (δεξιά) με τον Marc Marquez

Petrucci: Ο Marquez είναι ο νέος Kenny Roberts

Με τον γιγάντιο αμερικανό αγωνιζόμενο, παρομοίασε τον Marc Marquez ο αναβάτης της Ducati Danilo Petrucci, επισημαίνοντας την σημασία των επιτευγμάτων του Ισπανού πολυπρωταθλητή. Τι είπε;

Ο Marc Marquez έχει γραφτεί ήδη στην ιστορία, για τα ανεπανάληπτα επιτεύγματα του και τους 6 τίτλους του στα MotoGP, συνολικά 8 αν μετρήσει κανείς και τα πρωταθλήματα από τις μικρότερες κατηγορίες. Ωστόσο, ο Danilo Petrucci πιστεύει ότι ο Marquez δεν εξάγει απλά καλά αποτελέσματα, αλλά μεταμορφώνει το MotoGP σε βαθμό που μόνο ένας ακόμα αναβάτης κατάφερε: Ο Kenny Roberts.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Kenny Roberts θεωρείται από πολλούς ως ο μεγαλύτερος οδηγικός πρωτοπόρος όλων των εποχών στα Grand Prix, αφού αυτός διέδωσε την τεχνική του «γόνατου κάτω» και της χρήσης του σώματος κατά την αγωνιστική οδήγηση. Συγκρίνοντας τον Marquez με τον Roberts, ο Petrucci υπήρξε γενναιόδωρος στον σχολιασμό του. Είπε συγκεκριμένα: «Ο Marc πάντα πιέζει τα όρια. Με τον Marc δεν έχουμε ακόμη αναγνωρίσει πλήρως ότι αλλάζει μια εποχή μοτοσυκλετών. Έχω διαβάσει πολλά για τον Kenny Roberts, που ήταν ο πρώτος που ακούμπησε το έδαφος με το γόνατο, προσπαθώντας να φτιάξει έναν άλλο τρόπο οδήγησης. Ο Marc είναι το ίδιο. ¶λλαξε τον τρόπο που οδηγούμε».

Ο Ιταλός συμπλήρωσε: «Έχω δει πάρα πολλές εικόνες του όταν προσπαθεί να σώσει μια πτώση και μπορεί να το κάνει επειδή όταν γέρνει, γίνεται ένα μην μοτοσυκλέτα. Αν δείτε τις εικόνες από μπροστά, είναι ο πρώτος που ακουμπά το έδαφος με γόνατα και αγκώνες σε σχέση με τους άλλους. Μπορείς να προσπαθήσεις να κάνεις αυτό που κάνει αλλά δεν θα σου βγει φυσικό. Όταν πιέζεις τα όρια και νιώθεις την πτώση να έρχεται, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γιατί την στιγμή που ακουμπάς αγκώνα, έχεις χάσει ήδη το μπροστινό. Αλλά αυτός είναι πάντα 10-15 εκατοστά πιο κοντά στο έδαφος και μπορεί να αντιδράσει πιο γρήγορα».