Παραμένει στην Ducati ο Danilo Petrucci;

Petrucci: Νέο συμβόλαιο με εργοστασιακή Ducati

Πληροφορίες από Αμερική θέλουν τον Danilo Petrucci να έχει εξασφαλίσει το πολυπόθητο συμβόλαιο για το 2020, στην ομάδα των Κόκκινων. Δείτε περισσότερα.

Ο κύβος ερρίφθη για Ducati και Danilo Petrucci; Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ναι: Ο Petrucci εξασφάλισε προσφορά συμβολαίου από την εργοστασιακή ομάδα της Ducati, και για το 2020 και μένει μόνο να υπογράψει! 

Το ζήτημα του δεύτερου αναβάτη για την εργοστασιακή ομάδα Ducati ήταν καυτό από την αρχή της σεζόν, με τους Danilo Petrucci και Jack Miller να είναι οι δύο υποψήφιοι. Στην άτυπη κόντρα αποτελεσμάτων μεταξύ τους, ο Petrucci υπερέχει εμφατικά προς το παρόν, έχοντας πετύχει νίκη με την GP19 στο Mugello.

Η απόφαση της Ducati να διατηρήσει τον Petrucci στην ομάδα ήρθε, σύμφωνα με τις πηγές, από την νίκη του Petrucci στο Mugello αλλά και από τα καλά αποτελέσματά του, καθώς «συμφωνούν με τις απαιτήσεις που η Ducati έθεσε στον Petrucci κατά την υπογραφή του συμβολαίου». Μένει μόνο δηλαδή, η επίσημη επιβεβαίωση μιας τέτοιας πληροφορίας.

Ο Jack Miller από την άλλη, ο οποίος ουδέποτε έκρυψε την επιθυμία του να αναβαθμιστεί σε εργοστασιακό αναβάτη, παραμένει πιθανόν ως έχει στην ομάδα της Pramac. Ωστόσο, ο Αυστραλός θα διατηρήσει την εργοστασιακή μοτοσυκλέτα και δεν θα πάρει μοντέλο προηγούμενης χρονιάς, σύμφωνα με τον Paolo Ciabbati, ο οποίος το θεωρεί σημαντικό στοιχείο της απόδοσης του Miller.