Σύντομη στάση στον Αγιο Κωνσταντίνο, για την πρώτη ομαδική φωτογραφία του οδοιπορικού.

Οι μεγάλες ευθείες της Εθνικής μέχρι το βόλο, αμς δίνουν την ευκαιρία να απολαύσουμε την άνεση, την κύλιση και την ισχύ των scooters.

Η πρώτη στάση συνάντησης δόθηκε στο λιμάνι του Βόλου. Κρίμα που είχαμε ακόμα χιλιόμετρα να διανύσουμε και δεν μπορέσαμε να απολαύσουμε παραδοσιακό τσίπουρο με μεζέδες. Μας αποζημίωσε τουλάχιστον η θέα.

Η διαδρομή και το τοπίο ανεβαίνοντας για Πορταριά, ήταν μια ευχάριστη αλλαγή από τα μονότονα χιλιόμετρα της εθνικής, αλλά και μια ευκαιρία να θαυμάσουμε το Βόλο από ψηλά.

Πολύ εξυπηρετικά και πρόθυμα να μας βοηθήσουν, τα μέλη της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Βόλου ( ΜΟΤΟΛΕΒ). Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα και ελπίζουμε να τους ξαναδούμε σύντομα.

Το πρώτο φως του ηλίου της επόμενης μέρας στην Λεπτοκαρυά, μας βρίσκει καβάλα στα scooter και έτοιμους προς αναχώρηση. Δύσκολο το πρόγραμμα αλλά η όρεξη περισσεύει.

Ημέρα 1η

Το πρόγραμμα είναι πολύ απαιτητικό και πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα, αφού τα χιλιόμετρα είναι πολλά και χρειάζεται πλήρη συγκέντρωση, ώστε να πετύχουμε το στόχο μας, μα πάνω από όλα να δούμε αν μπορούν τα scooter να ακολουθήσουν σε αυτούς τους ρυθμούς. Η εκκίνηση δίνεται από την Αθήνα και τα γραφεία του ΜοτοΤριτη στις 2 το μεσημέρι, με πρώτο προορισμό την πανέμορφη παραλία του Βόλου. Η εθνική οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης, μας υποδέχεται με ζεστή άσφαλτο αλλά και αρκετό αέρα. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον μπορούν να ξεγυμνωθούν όλες οι αδυναμίες των scooter, ειδικά αν κρατάς ταχύτητες γύρω ή και πάνω από τα 120χιλιόμετρα. Και αν τα μεγάλα, έχουν αποθέματα τελικής, τα μεσαία μοντέλα δοκιμάζονται στο μέγιστο βαθμό. 


Σε πρώτο πλάνο μπαίνουν η άνεση και η θέση οδήγησης και από κοντά ακολουθούν η ποιότητα κύλισης και η σταθερότητα του πλαισίου.  Όλα αυτά είναι που καθορίζουν το πόσο γρήγορα θα κουραστεί ο αναβάτης και πόσο συχνές στάσεις θα χρειαστεί. Στις μεγάλες ευθείες των Οινοφύτων και της Θήβας, τα κοντέρ τερματίζουν. Το κάθε scooter δείχνει την τελική του, αλλά αν κινείσαι πολύ ώρα σε αυτούς τους ρυθμούς, η οικονομική κατανάλωση πάει περίπατο. Tο κομμάτι από τα διόδια της Τραγάνας και μετά είναι παραλιακό και ξεκουράζει μάτι και αισθήσεις. Πέρασμα από Λαμία και ολοταχώς για παραλία του Βόλου. Φυσικά, πριν φτάσεις εκεί επιβάλλεται μια βόλτα στα γραφικά χωριά του Πηλίου. Απολαυστική φωτογράφηση πάνω στις κλειστές στροφές της  Πορταριάς, με θέα τον Παγασητικό κόλπο. Στην Παραλία μας περιμένουν μέλη της Μοτοσυκλετιστικής Λέσχης Βόλου, που μας υποδέχονται εγκάρδια και μας βοηθούν στην ξενάγηση μας στην πόλη. Η ώρα είναι περασμένη και εμείς κατευθυνόμαστε στον πρώτο σταθμό διανυκτέρευσης στη Λεπτοκαρυά. Σε γενικές γραμμές είμαστε ξεκούραστοι και τα scooter ήδη έχουν αρχίσει και καταρρίπτουν το μύθο ότι έχουν κατεξοχήν αστικό προσανατολισμό.

KYMCO: Συναρπαστική απόδοση με XCITING VS 400

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

SUZUKI: scooter κάνε το δικό σου .. εύκολα!