Οι δαγκάνες της Brembo παρότι έχουν δύναμη δεν εντυπωσιάζουν με το αρχικό δάγκωμά τους στην άσφαλτο, αυτό όμως βοηθά ιδιαίτερα όταν φρενάρεις στο χώμα.

    Πλαίσιο – Αναρτήσεις – Φρένα

    Οι απαιτήσεις της νέας μοτοσυκλέτας μπορεί να καλύπτονταν με το παραπάνω στο θέμα του κινητήρα από τον CP2, όμως το πλαίσιο έπρεπε να είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για αυτήν. Έτσι άφησαν στην άκρη κάθε υποψήφιο δότη και ξεκίνησαν από λευκό χαρτί για να καταλήξουν σε ένα ατσάλινο πλαίσιο τύπου διαμάντι, το οποίο χρησιμοποιεί τον κινητήρα ως φέρον τμήμα του και διαθέτει την απαραίτητη ακαμψία αλλά και χαμηλό βάρος 17,75 κιλών. Έτσι το συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας με πλήρη υγρά δεν ξεπέρνα τα 204 κιλά, τα οποία μετά από πολλές δοκιμές κατανέμονται κατά 48% στο μπροστινό και κατά 52% στο πίσω μέρος.  Χαμηλά στο μπροστινό τμήμα διαθέτει δύο κάθετες-αφαιρούμενες σωλήνες που έχουν σκοπό την προστασία του κινητήρα φιλοξενώντας την αλουμινένια ποδιά, ενώ το υποπλαίσιο είναι ατσάλινο με σκοπό να αντεπεξέρχεται σε αυξημένα φορτία. 

    Εξίσου σημαντικό ρόλο στην κατηγορία των Adventure  κατέχουν και οι αναρτήσεις. Εδώ η λύση ήρθε από την KYB με ανεστραμμένο πιρούνι 43χιλ και μονό αμορτισέρ (η προφόρτιση ρυθμίζεται εύκολα με το χέρι) που εδράζεται με μοχλικό στο αλουμινένιο ψαλίδι. Διαθέτουν μεγάλες διαδρομές (210χιλ μπροστά, 200χιλ πίσω) αλλά και τις απαραίτητες ρυθμίσεις που επιτρέπουν να φέρεις την μοτοσυκλέτα στα μέτρα σου ανάλογα τον τρόπο και το περιβάλλον που οδηγείς. Στα φρένα εξοπλίζεται με δύο δίσκους 280χιλ και δαγκάνες της brembo στο μπροστινό μέρος, έναν δίσκο 245χιλ πίσω και  ABS με δυνατότητα  απενεργοποίησης (όταν είσαι ακινητοποιημένος) στις χωμάτινες διαδρομές και όχι μόνο…

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ