Την απάντησή του στις κατηγορίες περί ντοπαρίσματος έδωσε ο Andrea Iannone.

O Iannone απαντά: «Είμαι καθαρός και ήρεμος»

Ο Ιταλός αναβάτης απαντά στις ειδήσεις περί ντοπαρίσματος, λέγοντας ότι έχει εκπλαγεί από αυτό που έμαθε και ισχυρίζεται ότι δεν έχει κάνει χρήση ουσιών. Δείτε περισσότερα.

Εχθές, η παγκόσμια αγωνιστική και όχι μόνο σκηνή, ταράχθηκε από την είδηση περί αποκλεισμού του Andrea Iannone από τους αγώνες, επειδή βρέθηκε θετικός στην χρήση στεροειδών αναβολικών στο αγωνιστικό τριήμερο της Sepang στην Μαλαισία. Για την ιστορία και συμπληρώνοντας το χθεσινό μας ρεπορτάζ, ο Iannone αντιμετωπίζει ποινή αποκλεισμού μέχρι 4 χρόνια, (και όχι δια βίου) όπως διευκρινίσθηκε εχθές.

Μέχρι το βράδυ ήρθαν και οι δηλώσεις από τον 30χρονο Ιταλό αναβάτη της Aprilia, ο οποίος εμφανίζεται έκπληκτος για αυτό που συνέβη υποστηρίζοντας την αθωότητα του. Ο Iannone είπε: «Είμαι εντελώς ήρεμος και θέλω να καθησυχάσω τους fans μου και την Aprilia Racing. Είμαι διαθέσιμος για οποιαδήποτε άλλη ανάλυση και αυτό που συμβαίνει είναι ένα θέμα που με εκπλήσσει, διότι μέχρι τώρα δεν έχω λάβει καμία επίσημη επικοινωνία. Μέσα στα χρόνια και κατά την διάρκεια αυτής της σεζόν, υποβλήθηκα σε συνεχείς ελέγχους που προφανώς ήταν πάντα αρνητικοί και για αυτό αισθάνομαι βέβαιος για τη θετική έκβαση της υπόθεσης»

Ο Iannone έχει το δικαίωμα να ζητήσει την ανάλυση του B δείγματος ούρων, το οποίο ανοίγεται αποκλειστικά και μόνο κατά απαίτηση του εκάστοτε αθλητή και να αποδείξει έτσι, ότι δεν έχει κάνει χρήση ουσιών. Σε περίπτωση που ο Ιταλός βρεθεί ένοχος, ένας αποκλεισμός αγώνων για τα επόμενα 4 χρόνια θα μπορούσε να είναι καταστροφικός για την καριέρα του, ωστόσο πριν τις τελικές αποφάσεις θα πρέπει να μην προεξοφλήσουμε τίποτα και απλώς να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις.