Μια νέα εποχή ξεκινά για την πολύπαθη Norton.

Norton: Αγοράστηκε από την TVS

Σε ινδικά χέρια βρίσκεται πλέον η ιστορική βρετανική εταιρεία, μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης της πριν λίγο καιρό. Δείτε περισσότερα.

Το σίριαλ με την βρετανική Norton λαμβάνει ένα προσωρινό «τέλος», όπως η επικαιρότητα αναφέρει χαρακτηριστικά. Όλα τα σενάρια και οι φήμες για την τύχη της εταιρείας  λαμβάνουν τέλος, καθώς η ινδική TVS αγόρασε την Norton, την Μ. Παρασκευή 17 Απριλίου. Η συμφωνία πώλησης της εταιρείας είχε ύψος 16 εκατομμυρίων λιρών.
 

H συμφωνία περιλαμβάνει το brand name της εταιρείας, την πνευματική της περιουσία και όλα τα συμβόλαια των εργαζόμενων, οι οποίοι πλέον λογίζονται ως υπάλληλοι της TVS. Παράλληλα, η συμφωνία προβλέπει ότι το εργοστάσιο της Norton θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται για τους επόμενους 6 μήνες.
 
Η γκάμα μοντέλων της Norton αναμένεται να συνεχίσει να διατίθεται, φυσικά υπό την λειτουργική φροντίδα της TVS η οποία θα φροντίσει να διαδόσει ακόμη περισσότερο το ισχυρό βρετανικό όνομα παγκοσμίως. Παράλληλα, μέσα από αυτή την συμφωνία, αναφέρεται ότι θα διασωθούν οι θέσεις εργασίας της Norton, ενώ θα αποπληρωθεί και το χρέος σε όλους τους επενδυτές.
 
Ο διαχειριστής Lee Causer που ασχολείται με την υπόθεση Norton, δήλωσε: «Σε δύσκολες συνθήκες, καταφέραμε να διασώσουμε το μέλλον της Norton. Είμαστε ικανοποιημένοι που η πώληση στην TVS θα προστατεύσει τις θέσεις εργασίας και θα παράσχει ένα πολύ ωφέλιμο αποτέλεσμα στους πιστωτές».
 
Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της TVS, Sudarshan Venu, είπε: «Είναι μια μνημειώδης στιγμή για την TVS. Η Norton είναι μια εμβληματική βρετανική εταιρεία που βρίσκεται σε υψηλή εκτίμηση παγκοσμίως και μας παρουσιάζεται μια τεράστια ευκαιρία να την διαδόσουμε περισσότερο. Θα επεκτείνουμε την πλήρη υποστήριξη μας στην Norton ώστε να αποκτήσει ξανά την δόξα της, στο παγκόσμιο μοτοσυκλετιστικό στερέωμα».