Η νέα Norton Superlight

Η νέα Norton Superlight

Νέο Norton Superlight

Μια ακόμη σπορ μοτοσυκλέτα σε μεσαίο κυβισμό, μικρό βάρος και εστιασμένη στην «αγνή» αθλητική χρήση παρουσίασε η βρετανική Norton. Δείτε την…

Στα πλαίσια της μεγάλης βρετανικής έκθεσης μοτοσυκλέτας Motorcycle Live, η Norton επέδειξε μια νέα σπορ μοτοσυκλέτα, που συμβαδίζει με την τάση των τελευταίων μηνών: Και αυτή είναι, η επιστροφή των μεσαίων σπορ μοτοσυκλετών. Πρόκειται για την νέα Superlight.

Η μοτοσυκλέτα βασίζεται στην ναυαρχίδα V4 της εταιρείας, μόνο που αντί για τον 4κύλινδρο κινητήρα των 200 και πάνω ίππων, φέρει ένα δικύλινδρο σε σειρά μοτέρ, με απόδοση 105 ίππων και 7,5 kgm ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα διπλό σωληνωτό πλαίσιο, ενώ εργάζεται ως ενεργό μέρος φέροντας δυνάμεις και συμβάλλοντας στην μείωση του βάρους ττηςμοτοσυκλέτας –το οποίο δηλώνεται στα 158 κιλά,στεγνή.

Τα περιφερειακά της νέας Superlight είναι στην αιχμή της τεχνολογίας, καθώς η Ohlins παρέχει τις ρυθμιζόμενες αναρτήσεις εμπρός και πίσω , ενώ για την πέδηση της μοτοσυκλέτας φροντίζουν τα εξαρτήματα της Brembo –πιο συγκεκριμένα, δύο δίσκοι 330 χιλιοστών εμπρός και δαγκάνες M50. Οι τροχοί είναι από ανθρακόνημα και προέρχονται από την BST, ενώ από το ίδιο υλικό είναι κατασκευασμένο και ολόκληρο το κοστούμι της Superlight!

Στα ηλεκτρονικά, η Norton εξοπλίζει την μοτοσυκλέτα με traction, launch και wheelie control, τα οποία συνεργάζονται με μια μονάδα IMU 6 αξόνων. Ο αναβάτης θα έχει στην διάθεσή του 3 riding modes –δρόμου, σπορ και αγώνα, ενώ ένας quickshifter δύο κατευθύνσεων και μια οθόνη 7 ιντσών περιλαμβάνονται επίσης.

Για όσους θέλουν δε, το κάτι παραπάνω, μπορούν να αποκτήσουν την μοτοσυκλέτα με μια εξτρά εξάτμιση από τιτάνιο, που θα αφαιρεί 6 κιλά από το μοντέλο προσθέτοντάς του επίσης 6 ίππους ισχύος, ωστόσο δεν θα είναι νόμιμη για χρήση στο δρόμο. Έχει γνωστοποιηθεί επίσης και η τιμή της μοτοσυκλέτας, η οποία ανέρχεται στις 19.950 λίρες, ή κατά προσέγγιση στα 22.400 ευρώ…