Νέο Kawasaki Z400

Μάθετε αποκλειστικά την τιμή του νέου μεσαίου supernaked της πράσινης εταιρίας.

Οδήγηση και απόλαυση είναι κατά κύριο λόγο η φιλοσοφία πίσω από την κατασκευή της σειράς Ζ.  Το 2015 η Kawasaki αποφάσισε να μεταφέρει αυτούσιο το αθλητικό πνεύμα και στις μικρομεσαίες κατηγορίες. Μετά από 3 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας του Ζ 300, ήρθε η ώρα για ανανέωση, με τον ερχομό του Ζ400, όπως είχαμε αναφέρει παλιότερα. Το νέο μοντέλο στη supernaked οικογένεια Z της Kawasaki, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στις μεσαίου κυβισμού γυμνές μοτοσυκλέτες.

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες από την Ελληνική αντιπροσωπεία της Kawasaki, η τιμή του Ζ400 ανέρχεται στα 5.990 ευρώ! Προικισμένο με τη μοναδική, επιθετική σχεδιαστική ταυτότητα Sugomi και το νέο δικύλινδρο κινητήρα 399 κ.εκ., το νέο Z400 αποτελεί το ιδανικό entry level μοντέλο, που θα σε μυήσει στην σπορ κουλτούρα της σειράς Ζ.

Ο υγρόψυκτος δικύλινδρός κινητήρας των 39 κυβικών αποδίδει 45 ίππους στις 10.000σ.α.λ. με τη μέγιστη ροπή να βρίσκεται στα 3,9 kg-m στις 8.000σ.α.λ νούμερα αρκετά εντυπωσιακά για την κατηγορία. Η μετάδοση γίνεται μέσω υγρού πολύδισκού συμπλέκτη που συνεργάζεται με ένα κιβώτιο 6 σχέσεων.

Το πακέτο αναρτήσεων – φρένων συνεργάζεται με ένα ατσάλινο πλαίσιο χωροδικτύωμα που εξασφαλίζει την απαιτούμενη ακαμψία. Πιο συγκεκριμένα, μπροστά βρίσκουμε ένα τηλεσκοπικό πιρούνι 41 χιλιοστών και πίσω ένα αμορτισέρ αεριού με ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου. Οι δίσκοι 310 και 220 χιλιοστών συνεργάζονται με διπίστονες δαγκάνες και δικάναλο σύστημα ABS προκειμένου να επιβραδύνουν αποτελεσματικά το Ζ400. Το συνολικό βάρος φτάνει τα 167 κιλά πλήρης υγρών  ενώ το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 14 λίτρα.