• 1.459 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Νέο Honda Transalp 750: Αυτή είναι η τιμή του στην Ελλάδα

Νέο Honda Transalp 750: Αυτή είναι η τιμή του στην Ελλάδα

Ανακοινώθηκε επίσημα η τιμή του νέου Honda Transalp 750.

HONDA: Ευελιξία και άνεση, στα 750 κυβικά.

Κοστίζει το νέο Honda Transalp 750

Στα μέσα Νοεμβρίου είχαμε γράψει ότι η τιμή του πολυαναμενόμενου Honda Transalp 750 θα κυμανθεί κοντά στα 12.000 ευρώ, αλλά η Honda μας διέψευσε ευχάριστα, καθώς η τιμή του για την Ελλάδα διαμορφώνεται στα 11.500 ευρώ, ενώ 11.750 ευρώ κοστίζει η έκδοση Special Color με τη λευκή βάση και τα μπλε - κόκκινα γραφικά. Χάρη στους 92 ίππους του, μπορεί να τεθεί απέναντι και σε μοντέλα μεγαλύτερου κυβισμού, όπως π.χ. το CFMOTO 800MT ή το BMW F850GS, ακόμα δε και με το καινούργιο Suzuki V-Strom 800. Λόγω ιπποδύναμης μπορεί να συγκριθεί φυσικά, και με το Aprilia Tuareg 660. Από την άλλη, σε πιο «άμεσο» ανταγωνισμό λόγω κυβισμού και φιλοσοφίας τίθεται απέναντι στο Yamaha Tenere 700.  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ο ισχυρότερος κινητήρας στην κατηγορία του

Ο κινητήρας του νέου Transalp είναι σχεδιασμένος από λευκό χαρτί. Δικύλινδρος 8-βάλβιδος με χωρητικότητα 755κ.εκ. αποδίδει 92 ίππους στις 9.500σαλ και μέγιστη ροπή 75ΝΜ στις 7.250σαλ κατατάσσοντας το νέο μοντέλο ως το ισχυρότερο στην κατηγορία του. Ο νέος κινητήρας είναι εξαιρετικά συμπαγής και ελαφρύς, λόγω της κεφαλής Unicam (δανεισμένη από  το CRF450R) η οποία διαχειρίζεται τις βαλβίδες εισαγωγτής  διαμέτρου 35,5 mm (με ανύψωση 9,3 mm) μέσω έκκεντρου και τις βαλβίδες εξαγωγής διαμέτρου 29 mm μέσω βραχίονα. Οι κύλινδροι χρησιμοποιούν επίστρωση Ni-SiC (καρβίδιο νικελίου-πυριτίου), όπως στα CRF450R και CBR1000RR-R Fireblade, για την αύξηση της απόδοσης του κινητήρα. Η μετάδοση γίνεται μέσω συμπλέκτη ολίσθησης υποβοήθησης και η αυτονομία αγγίζει τα 390 χιλιόμετρα με γεμάτο το ρεζερβουάρ των 17 λίτρων, σύμφωνα με τη Honda. Όπως και στην περίπτωση του νέου Hornet, υπάρχει διαθέσιμη έκδοση για Α2 δίπλωμα.

Πλήρες ηλεκτρονικό οπλοστάσιο

Ο Throttle by wire έλεγχος του κινητήρα προσφέρει  4 προεπιλεγμένα  προγράμματα οδήγησης SPORTSTANDARDRAIN και GRAVEL συν ένα πλήρως παραμετροποιήσιμο από τον αναβάτη USER mode τα οποία μεταβάλουν ανάλογα την απόδοση και την απόκριση του κινητήρα. Το ηλεκτρονικό οπλοστάσιο περιλαμβάνει 4 επίπεδα ισχύος κινητήρα (EP), 3 επίπεδα πέδησης κινητήρα (EB), 2 επίπεδα ABS και 5 επίπεδα Honda Selectable Torque Control (HSTC). Το HSTC και το πίσω ABS μπορούν επίσης να απενεργοποιηθούν. Το Wheelie Control είναι επίσης στάνταρ και ενσωματωμένο στο HSTC.

Αναρτήσεις Showa και χωμάτινοι τροχοί 21/18

Το τύπου διαμάντι ατσάλινο πλαίσιο ζυγίζει μόλις 18,3 κιλά, 10% ελαφρύτερο από το αντίστοιχο του CB 500X. Το ενσωματωμένο υποπλαίσιο χρησιμοποιεί επίσης ατσάλινους σωλήνες για αντοχή και σκληρότητα. Οι αναρτήσεις εξυπηρετούν τον πολλαπλό ρόλο του Transalp. Το ανεστραμμένο πιρούνι 43χιλ. SFF-CATM (Separate Function Fork-Cartridge) της Showa με διαδρομή 200 χιλιοστών, και το πίσω αμορτισέρ με ξεχωριστό δοχείο της Showa με διαδρομή 190 χιλιοστά, δέχονται αμφότερα ρυθμίσεις στην προφόρτιση του ελατηρίου. Οι διπίστονες δαγκάνες συνδυάζονται με δίσκους μαργαρίτα 310 χιλιοστών μπροστά, ενώ ο πίσω δίσκος τύπου μαργαρίτα 256 χιλιοστών χρησιμοποιεί δαγκάνα μονού εμβόλου. Οι αλουμινένιου τροχοί 21/18 ιντσών χρησιμοποιούν δύο τύπους ελαστικών Metzeler Karoo ή Dunlop Mixtour σε διαστάσεις  90/90-21 μπροστά και 150/70-18 πίσω. Το μεταξόνιο είναι στα 1.560mm και το συνολικό βάρος βρίσκεται στα 208 κιλά πλήρες υγρών.

TFT 5 ιντσών με σύστημα φωνητικού ελέγχου Smartphone Honda

Το ύψος της σέλας βρίσκεται στα 850 mm (προαιρετικά διατίθεται και χαμηλό σέλα 820 mm) και η θέση οδήγησης είναι όρθια για φυσικό έλεγχο και άνεση. Μια έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών, προσφέρει τέσσερις διαφορετικούς τύπους απεικόνισης ανάλογα με τις προτιμήσεις του αναβάτη και διαθέτει ενσωματωμένο το σύστημα φωνητικού ελέγχου Smartphone Honda, το οποίο συνδέεται με Android και iOS συσκευές και επιτρέπει τη φωνητική διαχείριση τηλεφωνικών κλήσεων, μηνυμάτων, μουσικής και πλοήγησης. Ο φωτισμός είναι εξολοκλήρου LED ενώ τα πίσω φλας διαθέτουν τη λειτουργία Emergency Stop Signal (ESS) για να προειδοποιήσουν τους άλλους χρήστες του δρόμου σε απότομο φρενάρισμα, ενώ στο στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται επίσης πίσω σχάρα και υποδοχή USB κάτω από το κάθισμα.

 


Επιτέλους ήρθε!
Ισχυρότερος κινητήρας στην κατηγορία
Πλήρες σετ αναρτήσεων Showa και χωμάτινοι τροχοί 21/18
Έγχρωμη TFT οθόνη 5 ιντσών με συνδεσιμότητα
Θα γίνει ο νέος βασιλιάς στην κατηγορία;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »