To Yamaha Niken Custom των Πολωνών Game Over Customs.

To Yamaha Niken Custom των Πολωνών Game Over Customs.

To Yamaha Niken Custom των Πολωνών Game Over Customs.

To Yamaha Niken Custom των Πολωνών Game Over Customs.

Ναι, αυτό είναι ένα Custom Yamaha Niken

Η ήδη αρκετά «τρελή» Yamaha Niken φαίνεται ότι δεν… ικανοποιεί στυλιστικά κάποιους customizers, που προβαίνουν σε δημιουργίες σαν και αυτή. Τι λέτε;

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Ας ξεκινήσουμε από μια απλή ερώτηση: Σας αρέσει το Yamaha Niken; Οι απόψεις διίστανται παγκοσμίως, με το μοντέλο της Yamaha ωστόσο να έχει κερδίσει… κατά κράτος, τον πόλεμο των εντυπώσεων με την μοναδική του ταυτότητα. Μάλιστα, ενέπνευσε τους Game over Customs (GOC) του Πολωνού Stanislaw Myszkowski, να δημιουργήσει την custom Niken που βλέπετε εδώ. 

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της, πρόκειται για την πρώτη Niken Custom του κόσμου. Ο Muszkowski αναφέρει συγκεκριμένα, ότι δεν πείραξε μηχανολογικά την μοτοσυκλέτα, αφού λέει ότι «οι τεχνολογικές λύσεις της Yamaha είναι ήδη κορυφαίες». Αντιθέτως, όλα τα πλαστικά κομμάτια της μοτοσυκλέτας αντικαταστάθηκαν, με ανάλογα τμήματα αλουμινίου με στόχο μια ακραία εμφάνιση άνευ προηγουμένου. Παράλληλα, οι GOC διατήρησαν τον αεροδυναμικό ρόλο καθενός από τα τμήματα που αντικαταστάθηκαν, έτσι ώστε η Niken να λειτουργεί ακριβώς όπως σχεδιάστηκε.

Η εξάτμιση της μοτοσυκλέτας προέρχεται από την Akrapovic, αλλά τα υπόλοιπα τμήματα κατασκευάστηκαν από τους GOC και χρειάστηκαν 1.400 εργατοώρες για να ολοκληρωθούν! Στις λεπτομέρειες προστέθηκαν και επιγραφές στα Ιαπωνικά, όπως το όνομα του Niken, αλλά και μια φράση που προέρχεται από την φιλοσοφία μάρκας της Yamaha: «Θάρρος να θέτεις υψηλότερους στόχους χωρίς τον φόβο της αποτυχίας», που κοσμεί το κάλυμμα του ψυγείου.

Η μοτοσυκλέτα μάλιστα παρουσιάστηκε στο Custom Bike Show της γερμανικής πόλης Bad Salzuflen και κέρδισε όχι απλά τις εντυπώσεις, αλλά και το βραβείο της «πιο τρελής μοτοσυκλέτας της έκθεσης». Καθόλου παράξενο!