NXT Rage: Με πλαίσιο carbon!

Μονοκόκ από ανθρακονήματα και το βλέμμα στο μέλλον, από την νέα μοτοσυκλέτα της Ολλανδικής NXT. Δείτε περισσότερα…

Την τελευταία εβδομάδα έχουμε πραγματικά εντυπωσιαστεί, από την επικαιρότητα σχετικά με τις νέες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες. Μάρκες νέες και μη στον χώρο, παρουσιάζουν νέες εργασίες που θέλουν να εντυπωσιάσουν και να κερδίσουν μερίδιο σε μια πίτα που φαίνεται πολύ...λαχταριστή, για το εγγύς μέλλον. Μία από αυτές είναι και η Ολλανδική NXT, που παρουσίασε την Rage.

H μοτοσυκλέτα, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, είναι μια roadster τύπου κατασκευή, εξαιρετικά μινιμαλιστικής οπτικής προσέγγισης. Σε αντίθεση με πολλές άλλες ηλεκτρικές που έχουμε δει, η Rage είναι πολύ πιο ηπίων τόνων, μάλιστα βαμμένη και σε γκρίζο κατά κόρον χρώμα. Κάτω όμως από το συντηρητικό κοστούμι της, η Rage κρύβει ένα πλαίσιο από ανθρακονήματα, τύπου μονοκόκ. Αυτό σημαίνει ότι το πλαίσιο θα επιτελεί και άλλη εργασία, πέρα από την δομική: Πιθανόν να είναι και η θήκη της ίδιας της μπαταρίας, απλοποιώντας έτσι την τοποθέτησή της στην μοτοσυκλέτα αλλά και κάνοντας απλούστερη, την στήριξή της.

Μάλιστα, η NXT μπαίνει στην διαδικασία να μας ενημερώσει, ότι το μονοκόκ πλαίσιο από carbon είναι ελαφρύτερο και ισχυρότερο από τα «συμβατικά» πλαίσια αλουμινίου, ενώ μειώνει κατά 70% τα απαιτούμενα εξαρτήματα της μοτοσυκλέτας!!

Αν και διακρίνουμε τον ηλεκτροκινητήρα στο πίσω μέρος της Rage, περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο δεν γνωστοποιήθηκαν –ούτε καν, κάποια βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά όπως η ισχύς ή το βάρος. Τα μόνα που έγιναν γνωστά, είναι ότι το μοντέλο θα χρησιμοποιεί μια οθόνη ενδείξεων TFT 7 ιντσών, φωτισμό LED, ενώ στο πρωτότυπο εμφανίζεται με ρυθμιζόμενες αναρτήσεις. Βέβαια, ειδικά για το τελευταίο, καλύτερα ας αναμένουμε το μοντέλο παραγωγής, καθώς το Concept φαίνεται να χρησιμοποιεί τμήματα εμπορίου για «ενδεικτικούς λόγους».

Τιμή για το μοντέλο δεν ανακοινώνεται επίσημα, αν και ο όποιος ενδιαφερόμενος μπορεί να το προπαραγγείλει με 950 ευρώ, για να το αποκτήσει –καλώς ερχόντων των πραγμάτων- το καλοκαίρι του 2019. Βρετανικά μέσα ισχυρίζονται, ότι η Rage θα φτάσει περίπου τις 23.000 ευρώ. Πως σας φαίνεται;