Μια σοκαριστική απόφαση εις βάρος της Yamaha για τα MotoGP...

MotoGP: Τιμωρία 50 βαθμών στην Yamaha!

«Πέλεκυς» η απόφαση της FIM για την Yamaha, η οποία παρέβη κανονισμούς σχετικά με τους κινητήρες στα MotoGP. Δείτε τι έγινε.

Πριν λίγες μόλις ώρες, ανακοινώθηκε μια σοκαριστική απόφαση που βάζει φωτιά στο πρωτάθλημα ομάδων και κατασκευαστών του MotoGP και ανατρέπει τα δεδομένα. Πιο συγκεκριμένα, η FIM αποφάσισε την αφαίρεση 50 βαθμών από την Yamaha ως κατασκευαστή, 20 βαθμών από την Petronas Yamaha και 37 βαθμών από την εργοστασιακή ομάδα, για παράβαση κανονισμών τεχνικής φύσης.  
 
Η ποινή έχει να κάνει με την διαπίστωση, ότι η Yamaha χρησιμοποίησε βαλβίδες που δεν είχαν εγκριθεί από την MSMA, την ένωση κατασκευαστών των MotoGP. Είναι γνωστό ότι η Yamaha αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα με τους κινητήρες της στην αρχή της σεζόν, τα οποία οφείλονται (όπως όλα δείχνουν) σε κατασκευαστικό λάθος τρίτου προμηθευτή, όσον αφορά της βαλβίδες. Νωρίτερα μέσα στην χρονιά, η Yamaha είχε κάνει αίτηση «ανοίγματος» των σφραγισμένων κινητήρων της με επιχειρήματα υπέρ της ασφάλειας των εμπλεκόμενων στους αγώνες, αλλά την είχε αποσύρει στη συνέχεια επιλέγοντας να λειτουργεί τους κινητήρες της σε λιγότερο από το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.
 
Με την εξέλιξη αυτή, η Yamaha πέφτει στην 3η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, με 158 πόντους, με την Suzuki και Ducati να προηγούνται με 163 και 171 βαθμούς, ενώ στις ομάδες, η εργοστασιακή πέφτει στην 5η θέση της βαθμολογίας και η Petronas Yamaha βρίσκεται στην 2η θέση, με 44 βαθμούς διαφορά από την Suzuki Ecstar.