H πίστα του Brno στην Τσεχία

MotoGP: Στον αέρα o αγώνας Τσεχίας για το 2021

Σοβαρές οικονομικές διαφωνίες έχουν προκύψει μεταξύ της Dorna και των υπεύθυνων της πίστας του Brno, με αποτέλεσμα η διεξαγωγή του αγώνα του χρόνου να κινδυνεύει με οριστική ματαίωση. Δείτε τι γίνεται…

Τα προβλήματα της πίστας του Brno συνεχίζονται, όσον αφορά την συνεργασία τους με την Dorna για το πρωτάθλημα του MotoGP. Έχοντας αντιμετωπίσει οικονομικές δυσκολίες και στο παρελθόν, τώρα το πρόβλημα της διοίκησης της πίστας είναι ακόμα μεγαλύτερο και η ρήξη με την Dorna προ των πυλών.
 
Πιο συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύεται στα ξένα ειδησεογραφικά μέσα, η Dorna έχει ζητήσει από την πίστα του Brno την πραγματοποίηση εργασιών αναβάθμιση της πίστας, κόστους 3 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να εγκρίνουν οριστικά την ένταξη στο ημερολόγιο του 2021. Ωστόσο, τόσο οι ιδιώτες επενδυτές της πίστας όσο και οι τοπικές αρχές θεωρούν το ποσό πολύ μεγάλο, ενώ επισημαίνουν ότι δεν θα είναι βέβαιη η απόσβεση του σε περίπτωση που τα περιοριστικά μέτρα για τον COVID-19 συνεχίσουν. Σε αυτή την οικονομική απαίτηση προστίθεται φυσικά και το κόστος εξασφάλισης των δικαιωμάτων για τον αγώνα, που πληρώνεται προς την Dorna από την πίστα.
 
H δήμαρχος του Brno, Marketa Vankova, δήλωσε για το θέμα: «Η Dorna επιμένει σε μια εξολοκλήρου ανανέωση της πίστας για 100 εκατομμύρια κορώνες. Λόγω της πανδημίας, δεν είμαστε σίγουροι αν στην επόμενη χρονιά θα έχουμε θεατές ή αν ο κόσμος θα θέλει να ταξιδέψει από το εξωτερικό. Σε μια χρονική στιγμή που ασχολούμαστε με τις κύριες ανάγκες της πόλης, δεν θέλουμε να αυξήσουμε τις τιμές της αποκομιδής απορριμμάτων ή των δημόσιων συγκοινωνιών και μου φαίνεται πολύ ανεύθυνο να δεσμεύσουμε την πόλη με κάτι τέτοιο». Με το μέρος της τοπικής διοίκησης τέθηκε και ο πρόεδρος της Τσεχικής Λέσχης Αυτοκινήτου, ενώ η Dorna δεν έχει πραγματοποιήσει κάποιο σχόλιο.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η Dorna έκανε προσφορά στην πίστα χαμηλώνοντας το κόστος εξασφάλισης του αγώνα, κάτι που όμως δεν έγινε δεκτό από την άλλη πλευρά.