O επικεφαλής της Dorna, Carmelo Ezpeleta.

MotoGP: Σενάρια για συρρίκνωση της σεζόν

Μετά τις απανωτές ματαιώσεις αγώνων, σειρά έχει μάλλον μια αναγκαστική συρρίκνωση της σεζόν του 2020 στα MotoGP. Δείτε τι λένε πληροφορίες από το εξωτερικό.

Το MotoGP του 2020 χτυπήθηκε βάναυσα από την πανδημία του κορωνοϊού, αφού μέχρι τώρα κανένας κανονικός αγώνας δεν έχει γίνει με τις ακυρώσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Παρά το ότι έχει ανακοινωθεί ένα ιδιαίτερα συμπυκνωμένο πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει όσο περισσότερους αγώνες γίνεται, πληροφορίες από το εξωτερικό και από δηλώσεις του ίδιου του Carmelo Ezpeleta δείχνουν ότι αυτό μπορεί να αλλάξει.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Dorna έκανε κάποιες δηλώσεις που ενδεικνύουν ότι σκέφτεται σοβαρά πλέον, το «κούρεμα» της φετινής σεζόν. Ο Ισπανός είπε, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι το πρόγραμμα δεν θα αλλάξει ξανά: «Θα εξαρτηθεί πολύ από το πότε θα μπορούμε να ξεκινήσουμε ξανά. Υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι πρέπει να κάνεις τουλάχιστον 13 αγώνες για να ανακηρύξεις παγκόσμιο πρωταθλητή, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.»

«Θα κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται χωρίς να επηρεάσουμε τα τέλη της σεζόν πολύ. Δεν μπορούμε να τραβήξουμε την σεζόν μέχρι τον χειμώνα και να διαταράξουμε και το 2021. Μπορούμε να κάνουμε ένα μικρότερο πρωτάθλημα φέτος ώστε να κάνουμε όλους τους αγώνες του χρόνου. Θα δούμε πως η κατάσταση θα εξελιχθεί, το πιο σημαντικό είναι να ξεπεράσουμε όλοι αυτή την κατάσταση» δήλωσε ο Ισπανός.

Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν μια διαφοροποίηση στην προσέγγιση της κατάστασης, αφού τα προβλήματα διεξαγωγής μια τόσο «συμπυκνωμένης» σεζόν είναι τεράστια, ενώ η πανδημία δείχνει να μαίνεται ακόμα. Για να δούμε λοιπόν τι θα συμβεί…