Μία... ψηφιακή νίκη για τον Alex Marquez και το MotoGP του 2020.

MotoGP: Νικητής ο Alex Marquez στον εικονικό αγώνα

Ο Alex Marquez, αδερφός του πολυπρωταθλητή Marc Marquez, κέρδισε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, ο οποίος όμως έγινε… εικονικά. Δείτε τι έγινε.

Όπως είχαμε γράψει πριν λίγες ημέρες, την Κυριακή 29 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος «εικονικός» αγώνας της χρονιάς, αφού 10 αναβάτες των MotoGP συναντήθηκαν στο επίσημο ηλεκτρονικό παιχνίδι, για να κάνουν μια αγωνιστική συνάντηση διαφορετική από τις άλλες. Προσπαθώντας να κρατήσουν ζωντανό το αγωνιστικό πνεύμα, οι 10 αναβάτες πραγματοποίησαν έναν εικονικό αγώνα στην πίστα του Mugello, με τον Alex Marquez να ανακηρύσσεται νικητής.  
 
Ο αδερφός και ομόσταυλος του Marc Marquez ήταν ένας από τους αναβάτες με την μεγαλύτερη αναμονή και προσδοκίες γύρω από το όνομα του, όσον αφορά την αγωνιστική του απόδοση. Ωστόσο, η παγκόσμια κρίση του κορωνοϊού και η μεγάλη αναταραχή που έφερε στο πρωτάθλημα των MotoGP, άλλαξε πολύ τα σχέδια για το 2020.
 
Με μια διαδικασία κατατακτηρίων (στην οποία ο Quartararo πήρε την pole position) και αγώνα 6 γύρων, στον οποίο ο Alex Marquez επικράτησε των Francesco Bagnaia και Maverick Vinales, που ολοκλήρωσαν το «ηλεκτρονικό» podium. O αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά σε πολλαπλές ηλεκτρονικές πλατφόρμες, ενώ βρίσκεται και στο Youtube πετυχαίνοντας πάνω από 532.000 προβολές σε 48 ώρες! Δείτε τον κάνοντας ένα κλικ εδώ.
 
Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, αναμένεται να διοργανωθεί και δεύτερος ηλεκτρονικός αγώνας, χωρίς όμως να έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι λεπτομέρειες.