Φωτογραφία από την πυρκαγιά στην πίστα Termas de Rio Hondo.

MotoGP: Κόλαση φωτιάς στην πίστα της Αργεντινής

Μεγάλη πυρκαγιά προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στις εγκαταστάσεις της πίστας Termas de Rio Honda στην Αργεντινή, κάνοντας ακόμη πιο αμφίβολη την διεξαγωγή του αγώνα Grand Prix στην χώρα φέτος. Δείτε περισσότερα.

Ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός που έρχεται από την Αργεντινή και αφορά την πίστα Termas de Rio Hondo, που φιλοξενεί παραδοσιακά τους αγώνες MotoGP. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στα διεθνή μέσα, μια μεγάλη πυρκαγιά προκάλεσε αντίστοιχα μεγάλες ζημιές σε εγκαταστάσεις της πίστας: Καταστράφηκε εντελώς το κτίριο των paddocks, αλλά και τα δωμάτια press, ελέγχου αγώνα και VIP Lounges υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
 
Η φωτιά ξεκίνησε την νύχτα της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου και προκάλεσε την εκετεταμένη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων  τόσο από τις υπηρεσίες της πίστας, όσο και από τις γύρω πόλεις. Για το θέμα μίλησε ο επικεφαλής της πίστας, Hector Farina, δηλώνοντας συγκεκριμένα ότι οι εγκαταστάσεις είναι πλήρως ασφαλισμένες, ωστόσο θα χρειαστεί χρόνος για την ανοικοδόμηση τους.
 
Εν μέσω την αναταραχών που ο Covid έχει προκαλέσει στον αγωνιστικό σχεδιασμό για τα MotoGP, το συμβάν αυτό ίσως θέσει την πίστα Termas de Rio Hondo εκτός προγράμματος οριστικά, τουλάχιστον για φέτος. Σύμφωνα με συγκεκριμένες πηγές εξ Αμερικής, υπάρχουν συζητήσεις για την αντικατάσταση της στο πρόγραμμα, από την πίστα San Juan Villicum, η οποία φιλοξενεί τους αγώνες WSBK.

(Φωτό: Asphalt & Rubber)