Ακόμα περισσότερες χώρες ανεβαίνουν στο... τρελό τρένο των MotoGP που τρέχει ταχύτερα από ποτέ.

MotoGP: Και στην Ουγγαρία το 2022;

Στην λίστα με τις υποψήφιες χώρες που θα φιλοξενήσουν Grand Prix προστίθεται και η Ουγγαρία, με την υπογραφή προκαταρκτικής συμφωνίας! Δείτε περισσότερα.

Είναι γνωστό ότι η Dorna επιθυμεί –ιδιαίτερα επιθετικά μάλιστα- να επεκτείνει το πρόγραμμα των Grand Prix ανά τον κόσμο σε νέες χώρες και να προσελκύσει όλο και περισσότερους θεατές. Πολλά κράτη έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους για την περίοδο μετά το 2022, όταν οι αγώνες θα είναι τουλάχιστον 22! Στην λίστα των κρατών αυτών, τώρα, προστίθεται και η Ουγγαρία.

Πιο συγκεκριμένα, η Dorna και η κυβέρνηση της Ουγγαρίας υπέγραψαν ήδη «μνημόνιο κατανόησης»  μεταξύ τους ή, πιο απλά, μια προκατακτική συμφωνία που προβλέπει ότι η χώρα θα φιλοξενήσει αγώνα MotoGP, από το 2022 μέχρι το 2026. Από εκεί και πέρα θα υπογραφεί πιθανή νέα συμφωνία για τα επόμενα χρόνια.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο αγώνας δεν θα γίνεται στην πίστα Hungaroring, η οποία φιλοξενεί και την Formula 1, αλλά σε μία «νέα πίστα, πιθανότατα στα ανατολικά της χώρας» που θα κατασκευαστεί για το σκοπό αυτό.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι, για το 2022 και μετά, η Βραζιλία είναι επίσης έτοιμη να μπει στο πρόγραμμα, ενώ και η Πορτογαλία φέρεται να βρίσκεται σε φάση διαπραγματεύσεων με την Dorna. Υπό αυτές τις συνθήκες, το πρόγραμμα διογκώνεται ακόμα περισσότερο, κάτι που θα προκαλέσει αντιδράσεις και αποτελεί μια άσκηση διαχείρισης από την ισπανική Dorna (η οποία θα πρέπει να δούμε, πόσο πρόθυμη είναι να αφαιρέσει μία από τις…4 Ισπανικές πίστες από το πρόγραμμα).

Η οριστική συμφωνία μεταξύ των δύο μερών, αναμένεται να υπογραφεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020.