H πίστα του Circuit of the Americas θα παραμείνει άδεια την 5η του Απριλίου...

MotoGP: Αναβολή ΚΑΙ για τον αγώνα του Texas!

Δυστυχώς ένας ακόμα αγώνας πέφτει θύμα της εξάπλωσης του κορωνοϊού – Δείτε τι αποφασίστηκε για τον αγώνα του Texas στα MotoGP.

Μια απόφαση που δεν εκπλήσσει και πολύ, αλλά ταράζει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στα MotoGP, ελήφθη τις προηγούμενες ώρες: Ο αγώνας του Austin στο Texas, που προγραμματίστηκε για τις 5 Απριλίου με βάση το αρχικό πρόγραμμα της σεζόν του 2020, αναβάλλεται.

Πιο συγκεκριμένα, ο αγώνας στην πίστα COTA του Austin στο Texas των ΗΠΑ, θα μεταφερθεί με νέα αλλαγή του προγράμματος στις 15 Νοεμβρίου, εκτοπίζοντας τον τελευταίο αγώνα της σεζόν στην Βαλένθια στις 22 Νοεμβρίου.

Πριν την επίσημη ανακοίνωση του μέτρου, η πολιτεία του Texas των ΗΠΑ είχε ήδη καταστεί σε κατάσταση «τοπικής καταστροφής» με αύξηση των προληπτικών μέτρων, τα οποία περιελάμβαναν μεταξύ άλλων, την απαγόρευση κάθε εκδήλωσης με περισσότερους από 2.500 παρευρισκόμενους. Έτσι, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας, την «πρεμιέρα» της σεζόν αναλαμβάνει ο αγώνας της Αργεντινής, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 19 Απριλίου (την Κυριακή του Πάσχα, για εμάς).

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο επιφανειακό φυσικά, καθώς τόσο μεγάλη αλλαγή διαταράσσει όλες τις ισορροπίες πίσω από τις «κλειστές πόρτες» της διοργάνωσης: Οι αθλητές αλλάζουν πρόγραμμα προπόνησης, τα logistics γίνονται απλά ένας εφιάλτης και ολοένα και περισσότεροι θεατές δυσπιστούν ή και απομακρύνονται, από την παρακολούθηση της σεζόν χάνοντας την όρεξη τους.

Θα μπορούσαν όλες αυτές οι αναταραχές να φέρουν εξολοκλήρου ματαίωση στην σεζόν του 2020; Αν και η Dorna δεν έχει επιβεβαιώσει επ ουδενί αυτό το σενάριο, μην εκπλαγείτε ιδιαίτερα αν διαβάσετε κάτι τέτοιο…