• 1.459 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Moto2: Περισσότερα άλογα για τον τρικύλινδρο της Triumph

Moto2: Περισσότερα άλογα για τον τρικύλινδρο της Triumph

Την παραμονή του Βρετανικού Grand Prix, η Triumph ανακοίνωσε μια σειρά εξελίξεων στον τρικύλινδρο κινητήρα των 765 κ.εκ. της Moto2, που προέρχεται από την Street Triple RS παραγωγής, για να αυξήσει τις στροφές, την ισχύ και τις επιδόσεις.

Από την αρχή της τρικύλινδρης Triumph εποχής το 2019, ο κινητήρας 765 κ.εκ. έχει επαναπροσδιορίσει την κατηγορία με 68 νέα ρεκόρ γύρων και άλλα ρεκόρ, 20 διαφορετικούς νικητές και την πρώτη τελική ταχύτητα 300+ χλμ στην ιστορία. Τα χαρακτηριστικά του τρικύλινδρου της Triumph έχουν κερδίσει εκτενείς επαίνους για το κλείσιμο της διαφοράς από την κατηγορία MotoGP όσον αφορά τις επιδόσεις και το απαιτούμενο στυλ οδήγησης, καθιστώντας πιο σχετικό τον ρόλο της κατηγορίας ως τροφοδοτικής προς τη MotoGP. Η τότε ανακοίνωση ότι ο κινητήρας των 765 κ.εκ. θα τροφοδοτεί τη Moto2™ στην αρχή του 2019, σηματοδότησε ήδη μια σημαντική αναβάθμιση όσον αφορά την ισχύ. Η τωρινή σειρά αναβαθμίσεων από την Triumph θα δώσει στους αναβάτες ακόμη περισσότερα μετά από τέσσερις σεζόν βελτιστοποίησης του τρέχοντος πακέτου απόδοσης του κινητήρα, των ηλεκτρονικών και των ελαστικών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Οι τελευταίες εξελίξεις βελτιώνουν περαιτέρω την απόδοση του κινητήρα ψηλά, αυξάνοντας την αναλογία συμπίεσης με νέα κυλινδροκεφαλή, μακρύτερες βαλβίδες για αύξηση της ανύψωσης μαζί με νέο προφίλ εκκεντροφόρου και αναθεωρημένα ελατήρια βαλβίδων. Για να διατηρηθεί το εντυπωσιακό ρεκόρ αξιοπιστίας του κινητήρα, έχοντας ήδη συμπληρώσει σχεδόν ένα εκατομμύριο ανταγωνιστικά χιλιόμετρα στη Moto2, περαιτέρω βελτιώσεις επικεντρώνονται στα έμβολα, τις μπιέλες και τον στροφαλοφόρο άξονα για να αντιμετωπίσουν την υψηλότερη πίεση εμβόλου των 90 BAR (από 85 BAR πριν).

Ο Steve Sargent, Chief Product Officer της Triumph, δήλωσε: «Είμαστε απίστευτα περήφανοι για τον τρόπο με τον οποίο ο τρικύλινδρος κινητήρας μας των 765κ.εκ. έχει επαναπροσδιορίσει την κατηγορία Moto2™, καθιστώντας την ταχύτερη, πιο ανταγωνιστική και με καλύτερο ήχο. Το να έχουμε επιτύχει τόσα πολλά ρεκόρ γύρου και τελική ταχύτητα που ισοδυναμεί με περισσότερα από 100 km/h ανά κύλινδρο, είναι κάτι με το οποίο είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τότε που η Triumph ξεκίνησε να τροφοδοτεί την κατηγορία από τη σεζόν του 2019. Όταν υπάρχει μια τόσο θεμελιώδης αλλαγή σε μια κατηγορία, όλοι ξεκινούν ένα ταξίδι μάθησης – οι αναβάτες και οι ομάδες όσον αφορά την προσαρμογή στα χαρακτηριστικά του τρικύλινδρου και τη βελτιστοποίηση του συνολικού πακέτου κινητήρα, ηλεκτρονικών και ελαστικών, και εμείς ως Triumph από την άποψη των δυνατοτήτων απόδοσης και της αξιοπιστίας. Έχουμε διανύσει σχεδόν 1 εκατομμύριο ανταγωνιστικά χιλιόμετρα με τον τρέχοντα κινητήρα 765 κ.εκ. Moto2 και αυτό μας δίνει τεράστια αυτοπεποίθηση καθώς κάνουμε αυτό το επόμενο βήμα για να δώσουμε στους αναβάτες κάτι που όλοι θέλουν – περισσότερες στροφές και περισσότερη ισχύ. Ανυπομονούμε να δούμε ακόμα περισσότερα ρεκόρ γύρων να καταρρίπτονται καθώς οι χρόνοι γίνονται πιο γρήγοροι και τον τρόπο που περισσότερη ισχύς δίνει στους αναβάτες περισσότερη ελευθερία να δημιουργήσουν ευκαιρίες προσπεράσματος και είμαστε ενθουσιασμένοι να ξεκινήσουμε το επόμενο κεφάλαιο της Moto2 που τροφοδοτείται από την Triumph».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »