Ο Joan Mir γιορτάζοντας την νίκη του στην Valencia.

Mir: Πραγματική πίεση είναι να μην έχεις για το νοίκι

Ανθρώπινες και ευαισθητοποιημένες ήταν οι κουβέντες του Joan Mir μετά την 1η του νίκη στον αγώνα του Grand Prix Ευρώπης, με τον Ισπανό να δίνει την δική του εκδοχή στην «πίεση». Δείτε τι είπε.

Ο Joan Mir θεωρείται αυτή την στιγμή, το φαβορί για τον τίτλο του 2020 στα MotoGP, αφού η σταθερότητα των αποτελεσμάτων του τον έχει φέρει στην 1η θέση της βαθμολογίας. Πλέον, με μια νίκη στο ενεργητικό του, ο Mir περνά την καλύτερη φάση στην καριέρα του. Ωστόσο, ο 23χρονος Ισπανός έδειξε ένα απόλυτα ανθρώπινο πρόσωπο, στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα στην πίστα της Valencia.
 
Πιο συγκεκριμένα, όταν ο Mir αναφέρθηκε στο αν αισθάνεται πίεση για τον τίτλο, απάντησε: «Σίγουρα έχουμε πίεση. Παίζουμε τις ζωές μας και πρέπει να είμαστε αδιανόητα συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε. Αλλά στο τέλος, αυτή είναι η δουλειά μας και ευτυχώς δεν έχω πραγματική πίεση, έχω καλή πίεση. Επειδή φέτος, αν πάρω τον τίτλο, θα είναι εξαιρετικό για μένα. Αλλά και αν δεν τον πάρω, θα είναι μια καλή χρονιά»
 
«Η πραγματική πίεση είναι στους ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν το νοίκι τους μέσα σε όλες αυτές τις συνθήκες, τον κορωνοϊό και όσα συμβαίνουν, και δεν μπορούν να φέρουν φαγητό στο σπίτι. Σίγουρα όταν ακούω ερωτήσεις περί πιέσεως, το σκέφτομαι και λέω δεν είμαι πιεσμένος, αυτή είναι η δουλειά μου. Όλα θα πάνε πολύ καλά με οποιονδήποτε τρόπο. Είμαι προνομιούχος» συμπλήρωσε ο Mir, ολοκληρώνοντας μια δήλωση με μεγάλη βαρύτητα και συναισθηματική φόρτιση, μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί.