H κατασκευή του Vitaliy Selyukov

Μια θεότρελη, τρίτροχη, ρώσικη «Ducati»!

Πιστεύετε ότι... Ρωσία και λογική πάνε μαζί; Ούτε εμείς! Δείτε αυτό το αδιανόητο κατασκεύασμα που έχει μοτέρ Ducati, 3 τροχούς και… κομπρέσορα!

Οι Ρώσοι είναι ένας φημισμένα… τρελούτσικος λαός, στην καλύτερη περίπτωση του: Οι ιδιαιτερότητες τους αλλά και η γενικότερα κακή οδική πραγματικότητα τους, αλλά και το αστείρευτο κέφι και η εφευρετικότητα τους, είναι γνωστά. Τι θα κάνεις λοιπόν, όταν έχεις ένα όνειρο και τα μέσα να το πραγματοποιήσεις; Πολύ απλά, θα το κάνεις. Ο Vitaliy Selyukov της… Balamutti Yondu (ναι , έτσι λένε τον οίκο) επαναστατεί έναντι κάθε φόρμας και περιορισμού, με την μοτοσυκλέτα που βλέπετε μπροστά σας. 

Πρόκειται για μια τρίτροχη κατασκευή, βασισμένη στον κινητήρα και το πλαίσιο μιας Ducati Hypermotard. Ουσιαστικά η… δωρεά της Ducati τελειώνει εκεί, αφού ο Selyukov ξεκίνησε τις μουρλές τροποποιήσεις του από τον κινητήρα. Ο Ρώσος απέκτησε ένα turbo της Garrett και συγκεκριμένα το GT35, από το οποίο αφαίρεσε τα κεραμικά και τον στρόβιλο και κράτησε μόνο τον συμπιεστή, τον οποίο συνέδεσε με ιμάντα με τον κινητήρα της μοτοσυκλέτας μετατρέποντας τον ουσιαστικά σε κομπρέσορα. Τοποθέτησε μια σκάστρα και σώματα ψεκασμού των 45 χιλιοστών, ενώ στις εξατμίσεις εφάρμοσε απλά χειροποίητους σωλήνες και σιγαστήρες τύπου GP!

H μεγαλύτερη αλλαγή που έγινε στη μοτοσυκλέτα, ωστόσο, είναι το εμπρός σύστημα ανάρτησης και διεύθυνσης, το οποίο σχεδίασε και κατασκεύασε ο ίδιος ο Selyukov! Χρησιμοποιεί εξωτερικά «ψαλίδια» που ο ίδιος έφτιαξε, ένα μηχανικό σύστημα διεύθυνσης, δύο αμορτισέρ της Sachs και custom τιμόνι, ο Selyukov έφτιαξε κάτι μοναδικό που αντικατοπτρίζει και ουσιαστικά ορίζει, το ύφος του μοντέλου. Σε ένα σπαρτιατικό υποπλαίσο, ο Ρώσος προσάρμοσε μια μονή σέλα: Η μοτοσυκλέτα αυτή, είναι για έναν και μάλιστα αρκετά γενναίο! Πως σας φαίνεται;