H Triumph Bonneville των FCR Originals

H Triumph Bonneville των FCR Originals

H Triumph Bonneville των FCR Originals

Μία Triumph Bonneville σαν του Steve McQueen!

Μια ριζική μετατροπή σε μία Bonneville του 2016, που την έκανε πιστή αναπαραγωγή της μοτοσυκλέτας από την «Μεγάλη Απόδραση». Δείτε την…

Οι Γάλλοι customizers του οίκου FCR Originals θέλησαν να αποτίσουν έναν φόρο τιμής στον Steve McQueen και την θρυλική πλέον, Triumph TR6R Trophy του, που πρωταγωνίστησε στην ταινία «Η μεγάλη απόδραση» του 1963. Τι καλύτερο από μία μοντέρνα Triumph και μια μεγάλης έκτασης μετατροπή, για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος; Στην συγκεκριμένη περίπτωση, μάλλον τίποτα!
 
Η αρχή έγινε με μία Triumph Bonneville του 2016, που έλαβε τόνους φροντίδας στο κυνήγι του απόλυτου αποτελέσματος. Αρχικά, τα πίσω αμορτισέρ της Bonneville πήραν πόδι και αντικαταστάθηκαν από ένα ζευγάρι καινούργια, πλήρως ρυθμιζόμενα τα οποία είναι μάλιστα και ψηλότερα. Τα ελαστικά που επιλέχθηκαν είναι τα Continental TKC80, με το χαρακτηριστικό «τακουνάτο» πέλμα τους για οδήγηση εντός και εκτός, χωρίς πρόβλημα.
 
Οι εξατμίσεις της Bonneville αντικαταστάθηκαν από ένα ζευγάρι… σωληνών, τοποθετημένων κατάλληλα ώστε η απόληξη τους να βρίσκεται ψηλά, όπως προστάζει η Scrambler νοοτροπία. Φυσικά το number plate είναι παραπάνω από απαραίτητο, όχι απλά για την εμφάνιση αλλά και για να μην… καίγεται το πόδι του αναβάτη, από την εξάτμιση.
 
Εμφανισιακά οι τροποποιήσεις συνεχίζονται, φυσικά: Το ρεζερβουάρ είναι βαμμένο σε ένα ειδικά επιλεγμένο πράσινο χρώμα, που συνδέεται απευθείας με το αυθεντικό TR6R του McQueen. Η σέλα είναι χειροποίητη από την Proust Saddlery, τα φτερά εμπρός και πίσω είναι νέα και επιστρωμένα με nickel, ενώ το κάλυμμα του γραναζιού τελικής μετάδοσης είναι διάτρητο. Τέλος, το πλαίσιο ολόκληρο έχει επιστρωθεί με nickel για ακόμη πιο πιστή εμφάνιση στο μοντέλο του 1963.
 
Η μοτοσυκλέτα κατασκευάζεται κατά παραγγελία, από την FCR για όποιον ενδιαφέρεται, ο οποίος μάλιστα θα μάθει και την τιμή «επί του ταμείου». Φανταζόμαστε ότι δεν θα είναι διόλου ευκαταφρόνητη.

  • ΑΚ 47

    Όμορφη μηχανή κλασική όπως όλες οι triumph Bonneville t 100 και t 120,το μόνο θέμα στην μάρκα είναι οι αντιπρόσωποι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΙ για ασήμαντη παροχή υπηρεσιών π.χ αλλαγή λαδιών ΣΦΑΖΟΥΝ ακόμη δεν έχουν προσαρμοστεί στην εποχή.