MegaTest ελαστικών: Δοκιμάζουμε σε στεγνό και βρεγμένο 5 ελαστικά Scooter

MegaTest ελαστικών: Δοκιμάζουμε σε στεγνό και βρεγμένο 5 ελαστικά Scooter

Τα ελαστικά των scooter έρχονται καθημερινά αντιμέτωπα με την κάκιστη ποιότητα των ελληνικών δρόμων, κάτι που κάνει τη σωστή επιλογή τους καθοριστική μιας και οι αναβάτες δεν αποζητούν πλέον μόνο την πρακτικότητα στην καθημερινή μετακίνηση αλλά και την ασφάλειά τους σε όλες τις συνθήκες.

 Είναι πλέον γνωστό ότι η δημοφιλέστερη κατηγορία δικύκλων είναι τα scooter, οπότε κάθε εταιρία ελαστικών επιστρατευτεί την τεχνογνωσία της και ταυτόχρονα επενδύει τεράστια κεφάλαια, με στόχο το καλύτερο και ασφαλέστερο προϊόν που θα την κάνει να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό. Από την άλλη, ο στόχος του MotoΤρίτη, είναι να προσφέρει την πιο έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση σε κάθε αναβάτη, ανεξάρτητα τι οδηγεί.  Έτσι, προχωρήσαμε στη διεξαγωγή ενός ακόμη μεγάλου test ελαστικών, αυτή τη φορά με ένα GT scooter μεσαίου κυβισμού. Για την πραγματοποίησή του παραπάνω εγχειρήματος που απέχει από τα ελληνικά δεδομένα, η Mototrend Α.Ε, επίσημος αντιπρόσωπος της Kymco, φρόντισε με το τεχνικό της τμήμα, ώστε να έχουμε στη διάθεσή μας δύο ολοκαίνουργια X-Town 300i, με εργοστασιακές ρυθμίσεις και φυσικά με καινούρια τακάκια, ώστε να είναι ετοιμοπόλεμα να αντεπεξέλθουν στις δύο σημαντικές δοκιμασίες που θα υποβάλλαμε τα ελαστικά.
 

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο (με παρόμοια πρόσφυση δημόσιου δρόμου), προσομοιάσαμε ακινητοποίηση πανικού σε όλες τις συνθήκες, από  ταχύτητες που είναι υπεραρκετές για το αστικό περιβάλλον. Φρενάραμε λοιπόν από τα 100-0χλμ/ώρα σε στεγνό οδόστρωμα, αλλά και από τα 80-0χλμ/ώρα σε βρεγμένο, αφού πρώτα είχαμε επιστρατεύσει το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Ν.Βουτζά-Προβαλύνθου ώστε το σημείο να καταβρέχεται με ίση ποσότητα νερού για κάθε ελαστικό. Προσομοιώνοντας ακριβώς την κατάσταση του οδοστρώματος όταν βρέχει, μετρήσαμε ως και τα χιλιοστά του ύψους του νερού. Για να αναπαραστήσουμε το χειρότερο δυνατό σενάριο φρενάραμε και με κρύα ελαστικά, κάνοντας συνολικά τέσσερις προσπάθειες με κάθε ένα στο βρεγμένο και τέσσερις προσπάθειες στο στεγνό, ώστε να βγάλουμε τον τελικό μέσο όρο, μετρώντας όπως πάντα με το δορυφορικό όργανο ακριβείας που χρησιμοποιούμε σε όλες τις δοκιμές μας. Τα ελαστικά που συμμετείχαν ήταν τα Bridgestone Hoop B02-03, Dunlop Scootsmart, Metzeler Roadtec, Michelin CityGrip 2 και Pirelli Angel που είναι και οι κορυφαίες επιλογές για τη συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ  τις συνεχόμενες αλλαγές πραγματοποίησε το κατάστημα Μπαϊρακτάρης φροντίζοντας πάντα για τις σωστές πιέσεις σύμφωνα με τον κατασκευαστή.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σελίδα 2Bridgestone Hoop
Σελίδα 3Dunlop ScootSmart
Σελίδα 4Metzeler Roadtec
Σελίδα 5Michelin CityGrip 2
Σελίδα 6Pirelli Angel Scooter
Σελίδα 7Συμπέρασμα
Σελίδα 8Στεγνό
Σελίδα 9Βρεγμένο