Φέτος έχει μόνο μια πτώση κατά τη διάρκεια αγώνα.

Marquez: Οι λόγοι που δεν πέφτει φέτος

Ο Marc Marquez εξηγεί τους λόγους που φέτος έχει λιγότερες πτώσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Δες τι συμβαίνει τελικά…

Το 2018 ο Ισπανός αναβάτης είχε 23 πτώσεις ενώ ακόμα χειρότερα ήταν τα πράγματα το 2017, με τον αριθμό των πτώσεων να φτάνει τις 27. Φέτος όμως τα πηγαίνει καλύτερα έχοντας πέσει μόλις 6 φορές και μόνο μια κατά τη διάρκεια αγώνα, στο GP της Αμερικής. Μπορεί η Honda του 2019 να είναι πιο δύσκολο να οδηγηθεί σε σχέση με την προκάτοχό της, αλλά ο ίδιος πιστεύει ότι ο δυνατότερος κινητήρας και τα διαφορετικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας τον βοηθούν στο να μένει πάνω της.

Σύμφωνα με δηλώσεις του: «Με το φετινό πλαίσιο μπορεί να χάνουμε σε κάποια σημεία, αλλά κερδίζουμε σε κάποια άλλα. Επίσης, φαίνεται να έχουμε δυνατότερο κινητήρα και η περισσότερη δύναμη σημαίνει ότι είμαστε λίγο πιο ασφαλείς στα σημεία φρεναρίσματος. Αν είσαι συγκεντρωμένος στη μοτοσυκλέτα μπορείς να σώσεις πολλές πτώσεις. Φέτος, έχω σημειώσει λιγότερες πτώσεις, επειδή έχω σώσει πολλές. Πρέπει απλά να είσαι συγκεντρωμένος. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βρεις τα όρια της Honda και να πας πιο γρήγορα. Στις δοκιμές του Montmelo δεν ήμουν 100% συγκεντρωμένος, έχασα το μπροστινό κι έπεσα. Επίσης, βοηθούν η εμπειρία και η ατμόσφαιρα που επικρατεί μέσα στην ομάδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν ήμουν συγκεντρωμένος, απλά όταν αποκτάς περισσότερη εμπειρία καταλαβαίνεις ότι δεν χρειάζεται να είσαι στο 100% σε κάθε γύρο των δοκιμών.»