Marquez: Δοκιμάζει και αυτός «μυστήρια συσκευή»;

Τι είναι αυτό που φαίνεται στο κάτω μέρος της ουράς, στην μοτοσυκλέτα του Marc Marquez; Μαγειρεύουν κάτι, στο γκαράζ της Honda;

Τα «τσακάλια» του Ιαπωνικού μέσου Young Machine αυτή την φορά δεν μας παρουσίασαν κάποιο… extreme νέο μοντέλο ή 3D αναπαράσταση. Αντίθετα, απαθανάτισαν κάτι από τις δοκιμές MotoGP στην Sepang, το οποίο θα προκαλέσει αναταραχές, αν όντως επαληθευτεί.

Πιο συγκεκριμένα, σε φωτογραφίες από την μοτοσυκλέτα του Marc Marquez, διακρίνεται μια… μυστηριώδης, καλυμμένη περιοχή στο κάτω μέρος της ουράς, κάτι σαν «κουτί». Φυσικό ήταν με το που αποκαλύφθηκε αυτή η εικόνα, να πυροδοτηθούν τα σενάρια, για το τι κρύβεται κάτω από το κάλυμμα αυτό –όπως ακριβώς είχε γίνει με το «σαλατόκουτο» της Ducati, όταν εμφανίστηκε πριν 2 χρόνια.

Τι μπορεί να κρύβει η Honda εκεί λοιπόν; Αν σκεφτούμε ότι πλέον, τα Paddocks είναι μάλλον σίγουρα για το τι κρύβει η Ducati στο δικό της κουτί, τότε η Honda ίσως ακολούθησε τον ίδιο δρόμο. Μέσα στο μυστικό κουτί δηλαδή, κρύβεται μια ενεργή μάζα απόσβεσης, που σκοπό έχει τον περιορισμό της ταλάντωσης της ουράς στην μοτοσυκλέτα και τελικά, την εξομάλυνση της συμπεριφοράς της στην πίστα. Ας μην ξεχνάμε, ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς των αγωνιζόμενων είναι το «chattering», μια συνεχόμενη ταλάντωση που εμφανίζεται σε συνθήκες ορίου και επηρεάζει πάρα πολύ την αίσθηση του αναβάτη, αλλά και την πρόσφυση της μοτοσυκλέτας.

Φυσικά, μάλλον δεν θα μάθουμε… ποτέ, τι κρύβεται μέσα σε αυτά τα «κουτιά», παρά θα μείνουμε στα ανεπίσημα σενάρια. Μόνο ο χρόνος θα δείξει τι συμβαίνει!