Η special δημιουργία της Magni.

Η special δημιουργία της Magni.

Η special δημιουργία της Magni.

Η special δημιουργία της Magni.

Η special δημιουργία της Magni.

Η special δημιουργία της Magni.

Magni Italia 01/01: Παντρεύοντας παρελθόν με παρόν

Μια κυριολεκτικά και μεταφορικά μοναδική μοτοσυκλέτα, από μια όχι και τόσο γνωστή μάρκα, που τιμά την αγωνιστική ιστορία της MV Agusta και του «μάγου» Arturo Magni . Απολαύστε.

H τεράστια αγωνιστική επιτυχία της MV Agusta στα παγκόσμια πρωταθλήματα είναι πολύ γνωστή, αλλά ο άνθρωπος  πίσω από την αγωνιστική διεύθυνση της κατά την «χρυσή» εποχή όχι και τόσο. Ο Arturo Magni διετέλεσε διευθυντής αγωνιστικής ανάπτυξης για την MV Agusta σε μια συνεργασία που κράτησε πάνω από 20 χρόνια μέχρι το 1976, με την MV Agusta να κατακτά 38 τίτλους οδηγών και 37 πρωταθλήματα κατασκευαστών. Όταν η εταιρεία αποσύρθηκε από τους αγώνες το 1976, ο Arturo Magni δημιούργησε την δική του εταιρεία μοτοσυκλετών, από την οποία προέρχεται και το δημιούργημα που βλέπετε στις φωτογραφίες.
 
Πρόκειται φυσικά για μια boutique μοτοσυκλέτα, ένα μοναδικό κομμάτι που τιμά την αγωνιστική ιστορία της MV Agusta και του Magni κάνοντας ίσως το καλύτερο πάντρεμα παρελθόντος και μέλλοντος που έχουμε δει. Είναι ολοφάνερο, ότι ο κινητήρας του μοντέλου είναι μοντέρνος και συγκεκριμένα, είναι αυτός της MV Agusta F3 των 800 κυβικών. Τα φρένα προέρχονται από την Brembo και η ανάρτηση από την ORAM, ενώ οι ακτινωτοί τροχοί είναι της JoNich και τα ελαστικά από την Ariete Sandro Mentasti, όλοι Ιταλοί κατασκευαστές.


 
Η 60s-70s αισθητική της μοτοσυκλέτας είναι ολοφάνερη και έντονη, με το χαρακτηριστικό εμπρόσθιο φαίρινγκ και τον κυκλικό προβολέα, το μακρύ ρεζερβουάρ και την σέλα τραβηγμένη προς τα πίσω και φυσικά, το σχήμα του πλαισίου και την αισθητική συμβολή τροχών και αναρτήσεων. Το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό!