Η MV Agusta F1 300 του Oberdan Bezzi

MV Agusta F1 300: Θα μπορούσε να είναι έτσι;

Πως θα θέλατε να είναι μια μικρού κυβισμού, «εισαγωγική» MV Agusta; Δείτε αυτή την άποψη που έρχεται ως σχεδιαστική άσκηση…

Δεν είναι πια κρυφό ότι η MV Agusta θα συνεργαστεί με τον κατασκευαστικό κολοσσό Loncin, ώστε να παρουσιάσει νέες, μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτες στο άμεσο μέλλον. Σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις, περιμένουμε έως και 4 νέα μοντέλα το 2021, που θα καλύψουν τους κυβισμούς μεταξύ 350 και 500 κ.εκ. και αδιαμφισβήτητα, θα χαρακτηρίζονται από το γνώριμο στυλ MV Agusta. Ο πασίγνωστος σχεδιαστής Oberdan Bezzi, έχει κάτι να πει για την ιστορία.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο Ιταλός σχεδιαστής που ασχολείται με τις μοτοσυκλέτες, δημοσιεύοντας τα έργα του, παρουσίασε την «F1 300», με την μορφή που βλέπετε εδώ. Πρόκειται για μια naked sport μοτοσυκλέτα, η οποία σύμφωνα με τον Bezzi, θα έχει κινητήρα 300 κυβικών, ώστε να εισέλθει σε μια κατηγορία με πλούσιο και έντονο ανταγωνισμό. Παρά τον καταφανώς μοντέρνο σχεδιαστικό χαρακτήρα του μοντέλου, εύκολα διακρίνουμε έναν κυκλικό προβολέα εμπρός, κάτι που θα μπορούσε να κάνει την F1 να ξεχωρίσει στην κατηγορία της.
 
Ο Bezzi «τοποθέτησε» επίσης, ανεστραμμένο πιρούνι, αλουμινένιο ψαλίδι μεγάλου μεγέθους, πλαίσιο που μοιάζει με χωροδικτύωμα, ακόμα και διπλό δισκόφρενο εμπρός, τονίζοντας τις σπορ διαθέσεις της δημιουργίας του. Τα χαρακτηριστικά κόκκινα και ασημί στοιχεία της F1 φυσικά θυμίζουν, ότι μιλάμε για μία MV Agusta.
 
Ο ίδιος ο Bezzi, λέει για την μοτοσυκλέτα που σχεδίασε: «Αυτή θα μπορούσε να είναι μια πολύ αθλητική 300άρα MV Agusta. Με τεχνικό εξοπλισμό στα καλύτερα επίπεδα του ανταγωνισμού και με look που αιχμαλωτίζει και θυμίζει τις μεγάλου κυβισμού δημιουργίες του οίκου. Μία μικρή Brutale θα μπορούσε να λέγεται F1 και αυτό σίγουρα θα ευχαριστούσε τους νέους λάτρεις της μοτοσυκλέτας στις πρώτες τους εμπειρίες, εισάγοντας τους στο μαγικό σύμπαν της MV Agusta»