Lorenzo: Γκαντεμιάς το ανάγνωσμα

Και πάλι μια σειρά ατυχιών εμπόδισαν τον Ισπανό αγωνιζόμενο να βγάλει ένα καλό αποτέλεσμα στην Αργεντινή. Δείτε τι είπε ο ίδιος.

Ο Jorge Lorenzo χρειάζεται μάλλον κάποιου είδους… ξεμάτιασμα ή ευχέλαιο, καθώς η ατυχία του δεν έχει σταματημό. Ο Ισπανός, για έναν ακόμα αγώνα, δεν απέδωσε όπως θα ήθελε και τερμάτισε 10ος, στην πίστα του Termas de Rio Hondo.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, ένα λάθος του και μια ατυχία ήταν οι λόγοι για το αποτέλεσμα αυτό. Ο Lorenzo ενεργοποίησε κατά λάθος τον pit limiter, δηλαδή τον μηχανισμό που βάζει «κόφτη» στην μοτοσυκλέτα στην ταχύτητα των pits, και για αυτό έμεινε τόσο πολύ πίσω στην εκκίνηση!

«Μάλλον πάτησα κατά λάθος το κουμπί του pit limiter, γιατί θυμάμαι να πατάω μόνο αυτό της διαδικασίας εκκίνησης. Ξαφνικά η μοτοσυκλέτα έκοψε σαν να μην είχε καύσιμο και δεν ήξερα τι συνέβαινε. Φάνηκε ότι ο περιοριστής ήταν ενεργοποιημένος και με προσπέρασαν όλοι, έμεινα τελευταίος πάλι όπως στο Qatar

Το επόμενο πρόβλημα που ταλαιπώρησε τον Ισπανό, ήταν όπως δήλωσε ο ίδιος, το αριστερό γκριπ το οποίο ξεκόλλησε από την θέση του. «Όταν ξεκίνησα να ανακτώ θέσεις, ένιωθα ότι έλειπε ελαστικό κομμάτι από την αριστερή χειρολαβή μου, έβγαινε συνεχώς και στο τέλος δεν είχα καθόλου ελαστικό στο αριστερό μου χέρι. Όλα στραβά!»

«Ήταν πολύ δύσκολο να πάρω κι άλλες θέσεις, επίσης η πρόσφυση της πίστας ήταν πολύ κακή μετά τον αγώνα της Moto2 και με πιο ζεστές συνθήκες, ήταν εφιάλτης» είπε ο Lorenzo, o οποίος προειδοποίησε τους παρατηρητές να μην πιστεύουν ότι δημιουργεί δικαιολογίες: «Σε όσους με παρακολουθούν, φαίνεται ότι βρίσκω δικαιολογίες, αλλά είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Το καλό είναι ότι τερματίσαμε και στους δύο αγώνες: 13ος στο Κατάρ, 12ος εδώ. Είναι πολύ κακές θέσεις αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε πιο τυχεροί αργά ή γρήγορα»