Lito: Παρουσιάζει την Sora Gen.2

Ακόμα μια νέα, ηλεκτρική μοτοσυκλέτα εξ Αμερικής που κάνει ντεμπούτο φέτος, με premium χαρακτήρα για… λίγους. Δείτε περισσότερα.

Το 2014, η Καναδική εταιρεία μοτοσυκλετών Lito παρουσίασε την Sora, μια ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα με «Power cruiser» χαρακτήρα. Φέτος, για να γιορτάσει τα 10 χρόνια από την ίδρυσή της, η Lito ετοίμασε και παρουσίασε την Sora Generation 2, την δεύτερη γενιά του ηλεκτρικού μοντέλου.

Η μοτοσυκλέτα θα διατηρήσει την power cruiser μορφή της, φέροντας και μια σειρά αναβαθμίσεων σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Η νέα μπαταρία είναι ισχυρότερη και θα προσφέρει αυξημένη αυτονομία κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη. Η ισχυρότερη μπαταρία είναι απαραίτητη και για την εξασφάλιση των κορυφαίων επιδόσεων της Sora Gen. 2: Η εταιρεία αναφέρει ότι τα 100 χλμ/ώρα από στάση, έρχονται σε 3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα θα ανέρχεται στα 200 χλμ/ώρα.

Η μοτοσυκλέτα θα φέρει πολλά τμήματα φτιαγμένα από ανθρακόνημα τα οποία, εκτός από την εικόνα πολυτέλειας, θα συμβάλλουν και στην μείωση του βάρους: Η Sora Gen.2 θα ζυγίζει 225 κιλά, όπως η εταιρεία λέει. Από ανθρακόνημα θα είναι και οι τροχοί της μοτοσυκλέτας και συγκεκριμένα, από την εταιρεία Rotobox.

Για ακόμη πιο πολυτελή χαρακτήρα, η Gen.2 θα φέρει μια ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη (!) σέλα, κάτι που συναντάς πολύ δύσκολα σε μοτοσυκλέτα. Έχετε την εντύπωση ότι μιλάμε για μια limited μοτοσυκλέτα για λίγους; Πολύ σωστή εντύπωση, έχετε. Το μοντέλο θα φτιαχτεί σε 20 κομμάτια μόνο, για τα οποία δεν ανακοινώνεται τιμή. Η προηγούμενη γενιά του μοντέλου, κόστιζε 40.000 δολάρια. Τα στοιχήματα σας παρακαλώ, για την 2η γενιά!