To μοντέλο Κυβέλη Χατζηευστρατίου

To μοντέλο Κυβέλη Χατζηευστρατίου

Κυβέλη Χατζηευστρατίου: Μεθυσμένη στο δυστύχημα με τον δικυκλιστή

Θετικά βγήκαν τα αλκοτέστ στα οποία υποβλήθηκε η Κυβέλη Χατζηευστρατίου, μετά το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη, με θύμα 60χρονο μοτοσυκλετιστή.

Πολύ πάνω από τα όρια αλκοόλ το 20χρονο μοντέλο

Σημαντική υπέρβαση του ορίου αλκοόλ των 0,50 γραμμαρίων ανά λίτρο, έδειξαν και τα δύο αλκοτέστ στα οποία υπεβλήθη η νικήτρια του GNTM, Κυβέλη Χατζηευστρατίου, η οποία τα ξημερώματα της 12ης Οκτωβρίου παρέσυρε με το αυτοκίνητό της μηχανάκι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 60χρονος οδηγός του.

Το πρώτο τεστ εξ αυτών, έδειξε πως η συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα της 20χρονης το μοιραίο ξημέρωμα ήταν 1,09 γραμμάρια ανά λίτρο. Το δεύτερο τεστ που λαμβάνεται υπόψη, που διενεργήθηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ) ήταν 1,02 γραμμάρια ανά λίτρο.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ποια είναι η ποινή που προβλέπεται από τον νόμο

Σύμφωνα με το νόμο, έτσι όπως αυτός τροποποιήθηκε το 2019, προβλέπει ότι όποιος οδηγεί όχημα υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών, τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών, αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου ανθρώπου. Ακόμη αφαιρείται η άδεια οδήγησης για τουλάχιστον δύο χρόνια ενώ επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο.
 

Αποζημιώσεις – Αστρονομικά ποσά προβλέπει ο νόμος

Σύμφωνα με το real.gr, η αποζημίωση και τα ποσά που προβλέπει ο νόμος για ένα τέτοιο συμβάν, κυμαίνεται από 60.000 έως 90.000 ευρώ για κάθε έναν από τους γονείς και για κάθε ανήλικο παιδί, περίπου 50.000 ευρώ για κάθε ενήλικο παιδί, 60.000 έως 80.000 ευρώ για την σύζυγο και 40.000 έως 60.000 ευρώ για κάθε ένα από τα αδέλφια του θύματος. Η αποζημίωση καταβάλλεται από την ασφαλιστική εταιρεία του οδηγού που προκάλεσε το δυστύχημα, ωστόσο στη συνέχεια ζητά από τον οδηγό όλο το ποσό λόγω υπαιτιότητάς του.

(Πηγή: Autotriti)
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »