net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Hyper και για τον πάγο. Μπράβο στην αντιπροσωπεία της Ducati στην Indianapolis.

Με καρφιά στον πάγο; Ενδιαφέρον ακούγεται.

Ότι πρέπει για την κίνηση στα Βόρεια Προάστια της Αττικής το χειμώνα.

Πέρα από τα καρφιά, το HyperICE φοράει και μια Termignioni για το επικερδές αποτέλεσμα της μείωσης βάρους/αύξησης ιπποδύναμης.

Την διαφορά κάνουν οι δεκάδες βίδες μήκους περίπου 4 εκατοστών η κάθε μία, που ζούνε πλέον στα ελαστικά της μοτοσικλέτας.

Κρύο και χιόνια; Ducati HyperICE!

Η τοπική αντιπροσωπεία της Ducati στην Indianapolis των Η.Π.Α. έστησε μια πανέξυπνη προωθητική καμπάνια τροποποιώντας ένα Hypermotard για απολαυστική χρήση σε χιόνι και πάγο.

 
Οι χειμώνες στις πολιτεία της Indiana είθισται να είναι ιδιαιτέρως βαριοί, με το ηπειρωτικό κλίμα να φέρνει άφθονο χιόνι από τον Βορρά – όπως και στις γειτονικές πολιτείες Michigan, Ohio, Illinois. 

Το γεγονός φυσικά σημαίνει πως για αρκετούς μήνες κάθε χρόνο οι μοτοσυκλέτες μένουν εν πολλοίς σε χειμερία νάρκη στα γκαράζ -εκτός αν ακούσετε τους ανθρώπους της Indy Ducati. Το παράδειγμά τους τέθηκε σε εφαρμογή πάνω σε ένα Hypermotard, το οποίο εύλογα μετονομάστηκε σε HyperICE.

Η όλη μετατροπή συνίσταται στην τοποθέτηση χωμάτινων ελαστικών με μεγάλα τακούνια, στα οποία στη συνέχεια βιδώθηκαν δεκάδες βίδες μήκους 1.5 ίντσας (περίπου 3.8 εκατοστά) αναθέτοντας στα μεταλλικά κεφάλια τους την εύρεση πρόσφυσης. Για να εξαλειφθεί το ενδεχόμενο να τρυπήσουν τα ελαστικά ως τον αεροθάλαμο, στο εσωτερικό τους τοποθετήθηκε κατά μήκος ένα επιπλέον πέλμα ελαστικού αφού πρώτα αποκόπηκαν τα πλευρικά του τοιχώματα για να χωρέσει.

Η συνέχεια αφορά θέματα... νοστιμιάς, όπως για παράδειγμα την αντικατάσταση του φιλτροκουτιού από χοάνες και την τοποθέτηση μιας Termignioni για το επικερδές αποτέλεσμα της μείωσης βάρους/αύξησης ιπποδύναμης. Το τιμόνι αντικαταστάθηκε από ένα after market για περισσότερη αντοχή στις πτώσεις και τέλος αφαιρέθηκαν μερικά περιττά αξεσουάρ όπως ευπαθή τμήματα των πλαστικών, καθρέπτες, μαρσπιέ συνεπιβάτη κλπ.

Το αποτέλεσμα, εκτός από σπαρτιάτικα γοητευτικό, εξάπτει την περιέργεια. Επίσης πρέπει να είναι άκρως διασκεδαστικό, αν κρίνουμε από το βίντεο που δείχνει τις ικανότητές της μοτοσυκλέτας σε μια πίστα χαραγμένη πάνω σε μια παγωμένη λίμνη. Πραγματικά αξίζει να προσέξετε στο τελευταίο κομμάτι του βίντεο, που ξεκινά από το 3:40, τον αναβάτη του προπορευόμενου HyperIce, που φοράει τεχνητό μέλος στο αριστερό του πόδι. Πρόκειται για τον Charles P. Rutherford, που έχασε πριν δύο περίπου χρόνια το αριστερό του πόδι, όταν οδηγώντας το Hypermotard του, χτυπήθηκε από απρόσεκτο οδηγό αυτοκινήτου. Η Ducati Indianapolis του έκανε δώρο την εμπειρία να οδηγήσει το HyperICE στον πάγο, κι εκείνος μίλησε για ένα όνειρο που εκπληρώθηκε.

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ