Ραγδαίες εξελίξεις ελέω κορωνοϊού που επηρεάζουν και τα MotoGP.

Koρωνοϊός: Ακύρωση του MotoGP σε Qatar-Ταϋλάνδη!

«Πιστόλι»… μεγατόνων στους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν ανακοίνωσε η Dorna, ακυρώνοντας τους αγώνες MotoGP σε Qatar και Ταϋλάνδη. Δείτε περισσότερα.

Οι συνέπειες του Κορωνοϊού φαίνονται όλο και περισσότερο στα παγκόσμια δρώμενα, αφού πριν λίγες ώρες, η Dorna ανακοίνωσε δραστικά μέτρα. Πιο συγκεκριμένα, ο αγώνας για την κατηγορία MotoGP στο Qatar, που θα γινόταν αυτή την Κυριακή 8 Μαρτίου, ακυρώνεται, ενώ ανακοινώθηκε και ότι ο αγώνας της Ταϋλάνδης αναβάλλεται επ αόριστον, μέχρι νεωτέρας.

Να σημειώσουμε κάπου εδώ ότι οι αγώνες Moto3 και Moto2 θα γίνουν κανονικά στο Κατάρ, αφού οι ομάδες και οι αναβάτες των μικρότερων κατηγοριών είναι ήδη στην χώρα, λόγω των τελευταίων δοκιμών. Η Dorna ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και οδήγησε στην ακύρωση του αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, είναι τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας σχετικά με την είσοδο ταξιδιωτών από την Ιταλία και την Ιαπωνία, στο Qatar.

Σχετικά με την Ταϋλάνδη, μιλάμε για πλήρη αναβολή (όχι όμως ακόμα ματαίωση) όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για το τριήμερο 20-22 Μαρτίου, για όλες τις κατηγορίες. Αναμένεται η εύρεση εναλλακτικής ημερομηνίας για τους αγώνες, όπως έχει ανακοινωθεί μέχρι τώρα.