Τι ετοιμάζει η Kawasaki με... turbo;

Kawasaki: Teaser για «τουρμπάτο» Z!

Έρχεται νέα naked από την Kawasaki με… τουρμπίνα; Έτσι αφήνει να εννοηθεί το teaser της εταιρείας που κυκλοφόρησε! Δείτε περισσότερα…

Εν αναμονή των πρώτων παρουσιάσεων μοντέλων για το 2020, ένα βίντεο που η Kawasaki δημοσίευσε άναψε φωτίες, πριν λίγες ώρες. Και πώς να μην γίνει αυτό, αφού το ελάχιστων δευτερολέπτων κλιπ υπονοεί σαφώς, την έλευση νέου μοντέλου με υπερτροφοδότηση!

Δείτε το σύντομο κλιπάκι, που σας παραθέτουμε παραπάνω. Το βίντεο ξεκινάει με μία τρισδιάστατη απεικόνιση της φτερωτής ενός Turbo και τον ήχο ενός τετρακύλινδρου κινητήρα, ενώ όταν το βίντεο φτάνει στο τέλος του, το γράμμα Ζ εμφανίζεται για λίγο. Απολύτως τίποτα περισσότερο δεν αποκαλύπτεται…

Τι γίνεται λοιπόν; Φυσικά είναι μια δήλωση προθέσεων της εταιρείας, όμως το μοντέλο που κρύβεται πίσω από αυτό είναι λίγο «μαντεψιά». Από το 2015, η εταιρεία του Akashi έχει επενδύσει πολλά στα υπερτροφοδοτούμενα μοντέλα της σειράς Η2 και έτσι έχει έτοιμο, τον κινητήρα. Ένα από τα σενάρια είναι δηλαδή, ένα νέο Z1000 με κομπρέσορα, που θα χρησιμοποιεί το μοτέρ των H2 και θα μπει με φόρα στην κόντρα για το ισχυρότερο naked παραγωγής. Αυτό το σενάριο μάλιστα, κρατάει από το 2015, όταν είχε εμφανιστεί το «Soul Charger Concept», μια γυμνή μοτοσυκλέτα με υπετροφοδοτούμενο μοτέρ.

Μια άλλη πιθανότητα –αν και μικρή, μάλλον-, είναι ότι η Kawasaki «κατεβαίνει» στα κυβικά και ετοιμάζεται να παρουσιάσει την νέα Z, με μικρότερο μοτέρ και κομπρέσορα. Με καμία άλλη πληροφορία στα χέρια μας, όμως, προς το παρόν μόνο να περιμένουμε μπορούμε.